Jeg innrømmer det gjerne, jeg elsker bacon! Bacon er godt til nesten alt. Er det sunt? Tjaaa… Den sitter et stykke inne. Men man trenger ikke så mye av det for å få en god smak på maten, og da er det jo innafor. Jeg fikk en bok om bacon i helga, og det ser ut til å være mye snadder der. Matporno er definitivt en av mine favorittsysler, og jeg blir utrolig inspirert av å lese kokebøker. Så da prøver man seg da, og mekker en vinaigrette med bacon som base. Jeg fant den riktignok ikke i baconboka mi, men jeg ble absolutt inspirert av alle de deilige, gyllenbrune baconskivene.  Resultatet ble som tittelen viser et sunt alternativ, en salat med kylling, rødbeter, noen smørstekte valnøtter pluss, pluss. For ikke å glemme en av de beste salatdressingene jeg har smakt; varm baconvinaigrette 🙂 Dette er mat for konger, ikke noe å skamme seg over dersom du serverer det til dine feinsmeckere av noen gjester.

[ingredients title=»Til baconvinaigrette trenger man: «]

  • 1 pk bacon skåret i små biter
  • 2 ts dijonsennep
  • 2 små spiseskjeer sukker eller annen passende søtning
  • 1/2 ts grovmalt pepper
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 ss hvitvinseddik
  • En liten klype salt

[/ingredients]

 

[directions title=»Og sånn gjør du det:»]

  1. Start med å sprøsteke baconbitene, begynn med en kald panne og skru opp til litt over middels etterhvert. Du vil at fettet i baconet skal smelte, du bruker nemlig dette i stedet for olje.
  2. Når baconet er stekt, fisker du det opp fra baconfettet og legger det til siden.
  3. Ha hvitløk, sukker, salt, pepper og sennep i panna med baconfettet og rør godt sammen. La det putre litt på plata, men pass på at det ikke brenner seg.
  4. Bland i eddiken og la det tykne litt under omrøring.
  5. Vips, baconvinaigrette klar til servering 🙂

[/directions]

 

[ingredients title=»Til salaten trenger du:»]

  • En salat du liker. Jeg foretrekker feldsalat, babyspinat, mix av babyleaves eller lignende
  • En søt og lang paprika
  • 1/2 løk
  • 1 pakke babytomater
  • 1 slangeagurk
  • Ca 1/3 glass med syltede rødbeter. Ca tre små never hakkede rødbetskiver (Men det ville bli utrolig klinete)
  • Et par never smørstekte valnøtter (med litt salt og pepper)
  • Baconet du nettopp stekte
  • 4 kyllingfileter kuttet opp i strimler og stekt med salt og pepper

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Bland alt og server med den fantastiske baconvinaigrette og litt godt brød.

[/directions]

 

Etterord: Seriøst folkens, ikke bli skeptiske av å bytte ut oljen i vinaigretten med baconfett. Baconvinaigrette er fantastisk! Nei, det er ikke sunt, men det er strengt tatt ikke noen vinaigretter dersom du spiser mye av den. Og det gjør man jo ikke 🙂 Så man kan trygt spise litt baconvinaigrette en gang i mellom, med goood samvittighet!