Seibiff blir sjelden ansett som spesielt spennende, men hvis du har lyst til å prøve en sunn og spenstig vri på den relativt trauste originalen er det bare å lese videre. Seien trenger nemlig ikke alltid å bli satt i skyggen av annen fisk som skrei eller steinbit.
Her i huset liker vi fargerik mat, og dagens variant faller absolutt inn i den kategorien. Søtpoteter er fargerikt i seg selv, men vi kjører på med litt hakket vårløk og rødbetspirer for litt ekstra sirkus. Sistnevnte kan være litt vanskelig å få tak i, men du kan jo prøve andre varianter som rødbeter eller bønnespirer dersom rødbetspirene skulle vise seg å være vanskelige.
PS. Er man hardcore på lavkarboen kan man selvfølgelig droppe paneringen.
[ingredients title=»Til dagens middag trenger du:»]
- 800 gram fersk seifilet
- 4 tomater
- 2 søtpoteter
- 2 mellomstore blomkålhoder
- 1 vårløk
- 8 tynne skiver chorizopølse
- En kladd smør til pureen
- En skvett kremfløte
- En kvast med frisk estragon
- Hvetemel til panering
- Griljermel
- 4 egg
- Olivenolje
- Salt og pepper
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du det»]
- Begynn med å skrelle søtpotetene og dele dem opp i fingerstore biter. Ha de i en ildfast form, ha litt olivenolje og salt og pepper over. Forvarm ovnen til 225 grader og sett formen med søtpotetene inn. De skal ha ca en halv time i ovnen, eller til de er møre og begynner å få litt farge.
- Del tomatene i to, dryss litt olivenolje, salt, pepper og finhakket estragon over dem. Vent 10 minutter før du også setter disse i ovnen. Enten i samme form som søtpotetene eller i en annen.
- Da var det tid for blomkålpureen! Del blomkålen opp biter og kok den i lettsaltet vann til den er mør. Når den er ferdigkokt, sil blomkålen og ha den tilbake i kjelen. Ha i en smørklatt og en fløteskvett og kjør på med stavmikseren til den har blitt en luftig og glatt puré. Smak til med salt og pepper.
- Del fisken i passende biter og vend den i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Visp eggene og dypp fiskestykkene i egg før du ruller den i griljermel. Stek i olje på middels varme til den er fin og brun på begge sider. Til sammen trenger de ca 7 minutter i panna, litt avhengig av størrelsen selvsagt.
- Bråstek noen skiver chorizo til den er sprø.
- Har du timet ting noenlunde riktig er nå søtpoteter og tomater ferdigstekt og alt er klart til å ha på tallerkenen. Pynt med noen skiver sprøstekt chorizo, rødbetspirer og finhakket vårløk.
[/directions]
Kos dere!