Jeg fortsetter med suppene mine jeg… Som tidligere nevnt, ble jeg kalt Suppedragen hjemme hos oss når jeg var liten. Denne fetisjen har fortsatt i voksen alder, jeg er EKSTREMT glad i supper. Sellerisuppe har også hatt en høy stjerne hos meg siden jeg var ganske liten. Som åtteåring havnet jeg en lenger periode på sykehus, etter å ha hatt en idé om at det ville være lurt å lage akebakke over en trafikkert bilvei. Vel, jeg fikk fire måneder på det som den gang het Sentralsykehuset i Akershus, til å revurdere den en gang så gode ideen om å ake der hvor biler fantes. Selv om det unektelig er kjipt å tilbringe såpass lang tid i ake-anger, for ja fire måneder er veeeeldig lenge for en åtte år gammel sjel, så har jeg mange gode minner fra den tiden også. Ikke minst på grunn av alle de fantastiske menneskene som jobbet der, gode mennesker som ikke kunne gjøre nok godt for barna som ofte lå å angret på et eller annet der barneavdelingen.

For meg ble de rett og slett snille suppekelnere. De kokte suppe til meg til alle døgnets tider, de skjemte meg forferdelig bort! Alt for å glede en tynn liten fyr som ikke kunne gå ut av senga. Herre å tålmodige de var med meg… De hadde tydeligvis kjøpt opp et restlager eller noe med posesuppe, og da selvfølgelig sellerisuppe. Jeg husker ikke lenger om jeg var fan av sellerisuppe før ake-fadesen, i så fall var jeg jo veldig heldig. Men jeg hadde i hvert fall fått smaken på sellerisuppe når jeg til sist slapp ut, og selv så mye sellerisuppe jeg klarte å tylle i meg på avdelingen der, så elsker jeg det fortsatt. Posesuppevarianten av sellerisuppe er selvfølgelig byttet ut med hjemmelaget sellerisuppe for mange år siden. Supper lager vi fra bunnen, enklere, like kjapt (som regel) og myyye bedre. Her får dere oppskriften på en enkel hverdagsvariant, laget på under en halv time. Sunt er det jaggu meg også 🙂

 

Til sellerisuppe trenger man altså:

 • 2 store eller 3 mindre sellerirot
 • 1 løk
 • 1 liten kartong kremfløte
 • hønsekraft eller hønsebuljong nok til å dekke sellerien
 • Salt og pepper
 • Litt persille og god olivenolje til danderingen

Slik fikser du sellerisuppe på null, svisj:

 1. Skrell selleriroten og del den opp i terninger.
 2. Skjær opp løken og fres den lett i olje til den blir myk og blank. Ha løken og sellerien i en gryte.
 3. Hell over hønsekraft eller hønsebuljong (ja, terninger funker faktisk det også) til sellerien er dekket
 4. Kok til sellerien er mør, kjør så alt med stavmikseren. Ønsker du å ha noen selleribiter i suppa, ta de ut før du mikser.
 5. Ha i en kartong kremfløte.
 6. La suppa koke inn til du synes den er tykk nok.
 7. Smak til med salt og pepper.
 8. Vips, fiks ferdig sellerisuppe! Serveres med litt godt brød, litt hakket persille og et lite dryss av den beste olivenoljen du har 🙂
 9. Vel bekomme!