Jeg sier det med en gang… Skal du lage EN god middag denne uka, så må det bli denne! Mange har benyttet de fine dagene til å børste rusta av grillen, og finværet skal bare fortsette. Dette er ypperlig grillmat, det er veldig enkelt å få til og tar ikke spesielt lang tid heller. Kjøttet skal ligge og kose seg i en fantastisk marinade en liten stund, men du kan godt bruke tiden på noe annet i mellomtiden. så derfor… Glem den usunne møkkakebaben på gatehjørnet, dra heller hjem og smell sammen dette. Du kommer ikke til å angre! Friskere og bedre sommermat finner du neppe 🙂
Shish kebab
Å lage shish kebaben er veldig enkelt gjort. Husk bare på å la kjøttet få seg en lang svømmetur før du legger det på grllen.
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 750 g – 1 kilo lammekjøtt, jeg brukte benfri lammebog
- 1 stk løk
- 1 stk sitron
- En god dæsj olivenolje, ca 4 ss
- 3 båter hvitløk
- 3 stk laurbærblad
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄2 ts pepper
- Chilipulver etter behag og mage
- 1 ss hakket frisk bladpersille
[/ingredients]
[directions title=»Directions»]
- Skjær kjøttet opp i biter. Skjær løken og hvitløken opp i biter og bland med oljen, saften fra sitronen, laurbærblad, chili, salt og pepper. Hell dette over kjøttet og la det marinere i 3-4 timer. Rør om av og til.
Tre kjøttet på spyd. Bruker du trespyd, la de trekke en stund i vann før du bruker dem så de ikke brenner opp på grillen.
Grill kjøttet i ca. 4 minutter på hver side.
[/directions]
Tabouleh
Tabouleh er en utrolig frisk og god salat med blandt annet persille og bulgur. Denne har sust opp på favorittlista mi i rekordfart, og kommer til å bli en gjenganger på bordet her i sommer. Du kan servere den med alle typer kjøtt og fisk egentlig, den er med andre ord en god allrounder å kunne. Den passer også selvfølgelig fortreffelig til shsish kebab.
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 1 1/2 dl sitronsaft
- 2 dl god ekstra virgin oliveolje
- 1/2 ts grovmalt pepper
- 1 ts salt
- 1 1/2 dl bulgur
- 1/2 rødløk
- En god bunt bladpersille (jeg brukte en hel potte)
- Revet skall av 1 sitron
- 1/2 slangeagurk
- En pakke cherrytomater
- 1 chili
[/ingredients]
[directions title=»Directions»]
- Kok bulguren som vist på pakken, men reduser koketiden til ca 6 minutter. La den avkjøle seg før bruk.
- Finhakk løk, persille og chili og ha det i en bolle.
- Klem over saften av sitronen og ha i oljen og sitronskallet. Bland i salt og pepper.
- Hakk tomater og agurk og bland det sammen med det andre.
- Rør i bulguren.
- Ferdig!
[/directions]
Hummus
Å lage hummus er faktisk veldig enkelt, dersom du har en blender vel og merke. Og det er veldig sunt, og veldig godt å dyppe pitabrødet i. Dette er på ingen måte noe man dropper for å spare tid, det er gjort på fem minutter. Du trenger heller ikke mye for å lage den. Spør du meg er dette et must til shish kebab og tabouleh!
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 1 boks hermetiske kikerter
- Saften av 1 sitron
- 3 båter hvitløk
- olivenolje
- Litt bladpersille, en halv neve holder
- Salt og pepper etter behag
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du det:»]
-
Ha kikertene, sitronsaft og hvitløk i blenderen, salt og litt olje.
-
Start blenderen og spe med olje til hummusen får myk konsistens.
- Smak til med salt og pepper
-
Tilsett persille helt til slutt, kjør blenderen et par runder. Ikke kjør lenge, persillen skal ikke bli grøt.
- Server i en skål med litt olivenolje og hakket persille på toppen.
[/directions]
Hjemmelaget pita
Dette har vi laget før, og de var så gode at man ikke trenger å finne opp kruttet på nytt. Oppskriften finner du her
Da gjenstår bare å si vel bekomme!