Sjokoladeboller som disse har dukket opp på flere Pintrest kontoer i det siste. De er morsomme og overraskende lette å lage. Og du trenger ikke være veldig kreativ heller for å finne noe å bruke sjokoladeboller til. Og mangomousse sammen med sjokolade er ingen dum kombinasjon dersom du ikke klarer å finne på noe å bruke sjokoladeboller til selv.
Mangomousse
[ingredients title=»Til mangomousse trenger du:»]
- 2 mangoer
- 1 ss sitron
- 1,5 dl melis
- 1 ss gelatinpulver
- ½ dl varmt vann
- 2 dl kremfløte
[/ingredients]
Mos mangokjøtt i en blender slik at mangoen blir flytende uten klumper. Bland inn sitron og melis (husk å sikte melisen) i mangoblandingen. Løs opp gelantinpulveret i det varme vannet – la blandingen avkjøle før det tilsettes mangoblandingen.
Pisk kremfløten og tilsett mangoblandingen. La moussen stå kjølig i minst 4 timer, helst natten over.
Sjokoladeboller
[ingredients title=»Til sjokoladeboller trenger du:»]
- 250 gram mørk sjokolade
- 150 gram lys sjokolade
- 6 stk vannballonger (viktig at det er vannballonger)
[/ingredients]
Smelt sjokoladen i en bolle som står i varm vann. Husk at vannet ikke skal koke – da blir sjokoladen fort kornete.
Når sjokoladen er smeltet og nesten helt avkjølt, blåses vannballongene opp i ønsket størrelse, og dyppes i sjokoladen. La sjokoladen renne av før du setter den sjokoladetrekte vannballongen på et bakepapir. Sett ballongene i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Om du ønsker kan du også smelte mer sjokolade i annen farge og dyppe ballongene en gang til for å få en annen fargesjattering. Det er smak og behag.
Når sjokoladen er stivnet klipper du hull i ballongen og plukker ut ballongen. Fyll så dine nye sjokoladeboller med det du akkurat det du måtte ønske! Pynt gjerne med litt friske bær eller lignende!
PS – På bildet er det også avbildet bringebærsorbet. Til info..den er kjøpt 🙂