Sjokoladeboller som disse har dukket opp på flere Pintrest kontoer i det siste. De er morsomme og overraskende lette å lage. Og du trenger ikke være veldig kreativ heller for å finne noe å bruke sjokoladeboller til. Og mangomousse sammen med sjokolade er ingen dum kombinasjon dersom du ikke klarer å finne på noe å bruke sjokoladeboller til selv.

 

Mangomousse

[ingredients title=»Til mangomousse trenger du:»]

  • 2 mangoer
  • 1 ss sitron
  • 1,5 dl melis
  • 1 ss gelatinpulver
  • ½ dl varmt vann
  • 2 dl kremfløte

[/ingredients]

 

Mos mangokjøtt i en blender slik at mangoen blir flytende uten klumper. Bland inn sitron og melis (husk å sikte melisen) i mangoblandingen. Løs opp gelantinpulveret i det varme vannet – la blandingen avkjøle før det tilsettes mangoblandingen.

Pisk kremfløten og tilsett mangoblandingen. La moussen stå kjølig i minst 4 timer, helst natten over.

 

Sjokoladeboller

[ingredients title=»Til sjokoladeboller trenger du:»]

  • 250 gram mørk sjokolade
  • 150 gram lys sjokolade
  • 6 stk vannballonger (viktig at det er vannballonger)

[/ingredients]

 

Smelt sjokoladen i en bolle som står i varm vann. Husk at vannet ikke skal koke – da blir sjokoladen fort kornete.

Når sjokoladen er smeltet og nesten helt avkjølt, blåses vannballongene opp i ønsket størrelse, og dyppes i sjokoladen. La sjokoladen renne av før du setter den sjokoladetrekte vannballongen på et bakepapir. Sett ballongene i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Om du ønsker kan du også smelte mer sjokolade i annen farge og dyppe ballongene en gang til for å få en annen fargesjattering. Det er smak og behag.

Når sjokoladen er stivnet klipper du hull i ballongen og plukker ut ballongen. Fyll så dine nye sjokoladeboller med det du akkurat det du måtte ønske! Pynt gjerne med litt friske bær eller lignende!

PS – På bildet er det også avbildet bringebærsorbet. Til info..den er kjøpt 🙂