Høsten er over oss for fullt og det er på tide å gå på epleslang. Ingenting slår epler når det gjelder lune bakverk for å stenge høstkulda ute. Ikke tar det nødvendigvis lang tid heller. Har du 10 minutter til overs? Vel, lag en smuldrepai. Du trenger ikke mange ingredienser. Dessuten er smuldrepai verdig en hvilken som helst anledning, enten det er hverdags eller fest. Her kommer i alle fall en oppskrift på en smuldrepai som er enkel og kjempegod!
[ingredients title=»Til smuldrepai trenger du:»]
- 150 gram smør
- 6 ss sukker
- 4 dl hvetemel
- 3 store epler (eller annen frukt eller bær som du har tilgjengelig)
- Perlesukker
- Pecannøtter
- Karamellsaus
[/ingredients]
[directions title=»Slik lager du smuldrepai:»]
- Bland sammen smør, sukker og hvetemel. Denne blandingen blir ganske kornete, men du skal kunne pakke deigen sammen med fingrene.
- Skrell og skjær eplene i biter.
- Smør en form med fett (smør) og dekk formen med eplebiter. Lag små kuler av deigen og strø det utover eplebitene. Pakk det innimellom eplene.
- Strø perlesukker over kaken, ha på nøtter og karamellsaus.
- Stekes i midt i ovnen på 225 grader i 25 minutter (eller til den får en fin farge)
- Server med krem, vaniljesaus eller is.
[/directions]