Jeg anser meg som en enkel kvinne. Det er mulig min mann er uenig i dette, men det skal vi ikke bry oss om. Og som den enkle kvinnen jeg er, liker jeg også enkel mat. Den beste retten jeg har fått servert i sommer er denne enkle spaghettiretten. Jeg fikk dette servert når Einar og jeg var på kjærestetur til Sardinia. På denne turen spiste vi masse, masse, masse god mat. Og det var ikke vanskelig å finne restauranter med god mat. Vi spiste kjøtt, fisk, skalldyr, pasta, pizza men det var denne retten (med noen modifikasjoner) som  gjorde mest inntrykk på meg.  Jeg har laget min egen versjon ved å tilsette chili salchicha (kjøpt på Sardinia selvsagt J) og ristede pinjekjerner. Denne retten er enkel å leke med fordi grunnoppskriften er så enkel. Igjen.. har jeg nevnt at jeg er en enkel kvinne????

 

Ingredienser til Spagetti med hvitløk, parmesan, chilipølse og tomater:

 • 1 ½ sjalottløk
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 chili (uten frø)
 • 2 pk cherrytomater
 • ½ salchicha (italiensk chilipølse)
 • 1 pk pinjekjerner
 • 1 bunt grovhakket bladpersille
 • En stor dæsj god olivenolje
 • 1 pk spaghetti (tørr)
 • 1 parmesan
 • Salt og pepper

 

Slik gjør du det:

 1. Fin hakk sjalottløk, hvitløk og chili. Stek dette i en nøytral olje (rapsolje, soyaolje o.l) i ca 2 minutter.  Del cherrytomatene i 2 og stek dette sammen med løken og chilien. La dette steke i 2 minutter.  Skjær pølsen i skiver og stek dette sammen med løken og tomatene.
 2. Kok spaghetti i saltet vann. La spaghettien renne av før du tilsetter fyllet og tilsetter revet parmesan og en god dæsj av den beste olivenoljen du har. Smak til med salt og pepper.  Ristede pinjekjerner og finhakket bladpersille tilsettes rett før servering.

 

Vel bekomme, fantastisk spaghetti på 20 minutter!