Ferien er over, og tidsklemma kom fort denne gangen. Da må vi ty til kjappe middager, og det er ikke alltid like enkelt å finne på noe hjemmelaget når du vet at tidsvinduet begrenser seg til en knapp halvtime. Jeg sliter tilogmed med å komme opp med en god salat på den tiden. Som så ofte eller ble pasta igjen redningen, og skal jeg være ærlig så er dette noe jeg like gjerne kunne servert til søndagsmiddag. Så godt er det, helt sant! Og kjappere blir det ikke, drøye tjue minutter med litt effektiv bruk av tiden. I hvertfall… Mange har sikkert smakt spaghetti med salviesmør tidligere, dette er tross alt en klassiker. Selv har jeg gjerne fått det servert med en eller annen type ravioli, men ettersom man ikke har tid til å lage pastaen sjøl i dag, og kjøpt ravioli smaker høgg, så funker det fint med spaghetti også. Vi gjør en liten vri og serverer den med sprøstekte biter av bacon. Men er du veggis, kan du like gjerne droppe det. For pasta med salviesmør en er god middag i seg sjøl. Men kjøttspisere som vi er, bacon smaker fortreffelig sammen med salviesmør. Og da er det jo ikke noe å tenke på, bacon it is!!!

 

Til spaghetti med salviesmør, hvitløk og bacon trenger du:

  • 500 gram fersk pasta, vi brukte tynn spaghetti
  • 2 pakker bacon, skåret i små biter
  • 2 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 dl smeltet smør
  • 12 blader av frisk salvie, grovhakket
  • Saften av en godt moden sitron
  • En neve revet parmesan
  • Grovkvernet pepper
  • Salt til kokevannet

 

Slik gjør du det:

Start med å sette på kokevannet til pastaen, det tar en stund å koke opp.

Stek bacon og snittet sjalottløk i en panne. Ha i hakket hvitløk mot slutten av steketiden slik at hvitløken ikke brennes.

Smelt smør i en liten kjele, ikke ha på for sterk varme. Ha i den finhakkede salvien i smøret og la det putre forsiktig. Klem i saften av sitronen.

Kok pastaen til den er fin og al dente, ikke overkok den, da blir den graut.

Sil av pastaen og bland i salviesmøret, baconblandingen og en neve revet parmesan. Kvern rikelig med sort pepper over.

 

Vips har du en ferdig middag, mat for konger! Dette blir fort en klassiker på bordet, det kan jeg love. Stort enklere blir det ikke, og endelig har du en oppskrift du kan bruke salvien din på også. Neida, sikkert mange av dere som bruker det en gang i blant, men jeg har et inntrykk av at vi nordmenn er ekstremt dårlige til å benytte oss av denne fantastiske krydderplanten.

Uansett…

Vel bekomme!