Det er Valentines på lørdag, og mange av dere har nok kjøpt inn cheesy kort og laget søtsuppete spillelister på Spotify. De som tar den helt ut har kanskje bestilt inn Den engelske pasienten eller lignende på DVD også. For mange er også Valentines ensbetydende med parmiddag også. Noen spiser ute, og noen drister seg til å invitere daten hjem. Er du en av sistnevnte er det jo greit å sette sammen en sexy meny, og hva er da bedre enn en skikkelig krydret start på måltidet? Man blir kjapt litt mindre stiv i skuldra og snakketøyet da. Her kommer et forslag til forrett fra oss, en frekk og spicy rekesalat med sprø parmesanchips som er enkel og kjapp å slenge i hop! Med spicy rekesalat blir du fort kveldens helt serru…

 

[ingredients title=»Til en spicy rekesalat trenger du:»]

  • 500 gram kongereker (bruk etiske, argentinske villreker, så sover du godt om natta)
  • 2 pakker søte cherrytomater
  • 1/4 rødløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 bunt koriander
  • olivenolje til steking
  • En god virgin olivenolje til salaten
  • Chipotle eller chili etter smak og hva børsa tåler
  • Litt havsalt
  • Revet parmesan til chipsene

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Hakk opp tomater, finhakk rødløk og koriander og bland alt i en bolle. Ha på litt god virgin olivenolje og litt salt. Bland godt og la det godgjøre seg mens du fikser resten.
  2. Lag noen små hauger parmesan på en bakeplate med bakepapir. Pass på at det er godt med mellomrom mellom haugene. Stek på 225 grader til haugene flyter ut og blir til små gylne flak. La de kjølne og stivne på platen etterpå.
  3. Finhakk hvitløksfeddene og litt chili dersom du bruker det, eller knus chipotlen med en morter. Anbefaler chipotle! Stek kongerekene med hvitløk og chili/chipotle i olivenolje. Ikke stek for lenge, da blir rekene hviskelær. Stek i to porsjoner, så slipper du at rekene kokes i stedet for å stekes.
  4. Dander rekene over tomatsalaten på et fat eller i porsjonsskåler. Pynt med et lite blad koriander for sexynessens skyld.

[/directions]

Vips, spicy rekesalat med parmesanchips på en drøy halv time! Sexy on a plate! Bare pass på at hovedretten også blir en høydare!