Først som sist, nå har jeg skikkelig dårlig samvittighet her, det har blitt langt mellom blogginnleggene den siste tiden. Forklaringen på det er svært enkel, jeg har omtrent ikke vært hjemme den siste tiden. De få gangene jeg har hatt en time til overs, har jeg brukt den på å sove. Jepp, sove! Livet som arbeidende småbarnsfar med reiselyst krever sitt, og jeg kjenner veldig på kroppen at jeg ikke er 25 lenger. Men man må da reise litt også for å bli inspirert, og i dag kom jeg hjem fra deilige Danmark. Og da er det vel få ting som er mer dansk enn Sprøstekt rødspette med hjemmelaget remulade, stekte poteter og smørdampet rosenkål? Glem fish and chips, dette er mye bedre 🙂 Noen ville kanskje si at rødspette er best panert, jeg vil si at begge deler fungerer utrolig godt. Men i dag presenterer jeg denne varianten, så kan du heller velge å panere sjøl dersom du foretrekker det. Dette er en typisk slumseoppskrift, ikke helt nøyaktige mål her altså. Men det er bare å smake til, så får du den akkurat som du vil ha den.

 

Til dette trenger du:

  • Rødspettefileter nok til 4 personer ca 1,2 kilo
  • Ca en kilo poteter
  • Hvetemel
  • Smør
  • Majones
  • Kapers
  • Sitronsaft
  • Sylteagurk
  • Dijonsennep
  • Stekefett til potetene (jeg brukte en slant andefett jeg hadde)
  • Rosenkål
  • Salt og pepper

 

Rødspette

  1. Lag en blanding av mel, salt og pepper
  2. Vend fisken skikkelig i blandingen
  3. Stek fisken i varm panne noen strakser til fisken er stekt
  4. Legg fisken til tørk på litt papir for å renne av seg fettet

 

Remulade

  1. Er du tøff lager du majonesen sjøl. Men gjør du det ikke, kan du fint bruke et glass god majones som Hellmanns eller lignende.
  2. Hakk rikelig med sylteagurk og kapers, og bland det i majonesen
  3. Smak til remuladen med sitronsaft og dijonsennep
  4. Ha gjerne i litt friske urter også, som for eksempel  estragon, gressløk eller lignende.

 

Potetene

  1. Skjær poteter i generøse terninger
  2. Forkok potetene i noen minutter, og sil av
  3. Legg et lokk på gryta og rist den skikkelig. Poenget er å få lodne potetbiter, slik at de blir sprø når de stekes
  4. Stek potetbitene i fett. Gjerne andefett, da blir potetene supergode. Smør funker det også altså.
  5. Husk å salte og pepre skikkelig

 

Rosenkål

Rens rosenkålen

Kok opp litt vann med salt og ha en smørkladd i vannet

Damp rosenkålen i 7-8 minutter

 

Da skulle du ha et skikkelig festmåltid med sprøstekt rødspette klart, server med en sitronbåt. Gjerne også med litt hakket persille på pottisene.

 

Vel bekomme 🙂