Jeg er så heldig å ha en god kollega som plukker masse ramsløk,  og i dag når jeg kom på kontoret hadde hun plukket en diger pose til meg. Og da, da blir Einar glad! Jeg har sagt det før, men sier det gjerne igjen. Ramsløken er noe av det beste norsk natur har å by på. Det beste av alt, den er sunn og den er gratis. Bruksmulighetene for ramsløk er jo også uendelige. Der du kan bruke løk, purre, hvitløk, ja der kan du også bruke ramsløk. I supper, salater, gryter, i pesto osv. Ofte har vi laget puré eller pesto av den, i dag gikk den i en suppe med potet og ramsløk toppet med litt creme fraiche og sprøstekt bacon. Vidunderlig mat basert på en av sesongens beste råvarer. Nå er det nå riktignok litt mer enn bare ramsløk i suppa, men ramsløken er uten tvil hedersgjesten her.

Å lage en suppe med potet og ramsløk er ingen vanskelig oppgave. Ikke tar det spesielt lang tid heller. Sett bortifra selve ramsløken, finner du det du trenger for en slikk og ingenting i en hvilken som helst butikk.

 

Til suppe med potet og ramsløk trenger du:

  • 1,5 liter hønsekraft eller hønsebuljong
  • 3 gule løk
  • 6 poteter
  • 2 fedd hvitløk
  • Frisk timian
  • 200 gram frisk ramsløk
  • 1 – 2 pakker bacon
  • 1 dl kremfløte
  • Creme fraiche
  • Litt smør eller olje til steking
  • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

  1. Skrell den gule løken og hvitløken og hakk den opp i biter.
  2. Stek den på lav varme i gryta til den blir blank og myk. Ikke la den ta farge av stekingen.
  3. Skrell og del opp potetene i biter. Ha potetbitene oppi gryta med litt frisk timian. Hell over hønsekraften.
  4. Kok opp, og la det småkoke i ca 30 minutter.
  5. Finhakk ramsløken og ha den i suppa når den har kokt seg ferdig. Fortsett å koke noen minutter.
  6. Bruk en stavmikser for å kjøre suppa jevn. Ha i fløte og smak til med salt og pepper.

 

Da er det bare å servere suppa med en klatt creme fraiche, litt sprøstekt bacon og litt godt brød til.

Vel bekomme!