Vi fortsetter litt til med syrisk mat i dag også. Denne syriske gresskarsuppen er ypperlig som forrett eller som en av mange små retter. Hvis du ønsker å servere denne som en hovedrett anbefaler vi å ha pitabrød ved siden av. Det fyller magen, og så er det deilig å skrape bollen med pitabrød. Se oppskrift på pitabrød her.
Gresskarsuppe
- 1 ss olivenolje + 1 ts olivenolje
- 2 løk, finnhakkes
- 2 hvitløkfedd – hakkes
- Ca 800 gram gresskar
- 100 gr delte røde linser
- 1 liter varm kyllingbuljong
- Smak til med salt og sukker
- 1 ts cumin
Del gresskar i 2 og grill dem i ovnen (på max temperatur øverst i ovnen til gresskarene beginner å bli brun i kantene) Stek løk og hvitløk i en gryte til den blir blank og lysebrun. Ha i kyllingbuljong. La dette koke opp. Ha i linsene og krydderne. La det koke opp. Ha i grillet gresskar. Bruk håndmikser til å mose gresskar og det det flytende til en suppe. Ha i chilli hvis du ønsker.
Husk og alltid smake til mat. Hvor mye krydder som skal brukes i maten er etter smak og behag.
Vips, ferdig syrisk gresskarsuppe klar til å nytes. Pynt gjerne med litt frisk hakket chili for synets og smakens skyld 🙂