Våt snø pisker rundt hushjørnene, det har den gjort i hele dag. Med andre ord er vinteren her, og jeg kjenner at jeg er dritlei den allerede! Da er det godt å kunne klinke til med mat fra særdeles sydligere breddegrader… En litt sterk curry med reker og mango, en smak av sommer og sol.

Hvert år kjenner jeg et innstendig behov for å gå i hi når vinteren presser seg på. Ja, det er helt OK å gå på ski, og ja norske vidder er flotte og alt det der! Men jeg venner meg aldri til den forbistrade kulda. Og når himmelen blir blytung og våt snø faller, da kjenner jeg et innstendig behov for varme, sol og salt sjø igjen. Jeg lengter etter sommer, og blir rent deprimert når jeg tenker på at det omtrent bare er tre uker siden den forlot oss. Jeg har alltid kompensert for vinter med to ting: Å reise bort, og å lage sommermat. Det er ikke uvanlig at naboene mine ser meg grille selv om det er 16 blå ute. I dag har jeg ikke grillet, men laget en knall curry med reker og mango. To av de smakene jeg virkelig forbinder med sommer. Oppskriften er inspirert av en curry jeg så fra Nigella en gang, men den er absolutt Einarifisert. Hvor sterk du lager curryen avhenger hvor tøff du er og hva børsa di tåler. Men godt er det, kjapt er det og unge Nilsen fikk nok en gang sol i sinnet. Curry  på bordet gir meg vinterdepresjonsfri en uke eller to til 🙂

 

[ingredients title=»Til thai curry med reker, mango og søtpotet trenger du:»]

 • 500 gram rå kongereker (Jeg anbefaler villreker fra Argentina, da kan du spise dem med bedre samvittighet)
 • 1 søtpotet skåret i terninger
 • 2 mango skåret i terninger
 • 2 vårløk
 • 1 gul squash skåret i terninger
 • Red curry paste etter hva smaksløkene og magan tåler. Jeg brukte 3 ss
 • 2 bokser kokosmelk
 • 2 dl kylling- eller hønsekraft
 • Saften av en halv lime
 • Litt nøytral olje
 • Kaffir lime blader
 • Thailandsk fiskesaus
 • Frisk koriander

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

 1. Varm litt olje i en gryte, ha i finsnittet vårløk og la den steke noen strakser. Ha i curry pasten og la det surre litt til før du har i koksmelka og kyllingbuljongen. Ha i noen blader kaffir lime.
 2. Ha i søtpotetene og squashen, la det koke til grønnsakene er møre.
 3. Ha i reker og la det koke langsomt opp igjen. Ikke la det koke lenge, da blir rekene til viskelær. Ha så i limesaften og mangoen.
 4. Smak til med fiskesausen til du synes det er salt nok. Jeg brukte 3 ss eller noe sånt.
 5. Til slutt har du over finhakket frisk koriander og serverer med kokt ris til.

[/directions]

Og vips, da har man sommerstemning på bordet og varme i både halsen og hjertet. Gjør det enkelt, server thai curry!