Varmen er tilbake, og det er mange av oss som foretrekker lett mat i disse dager. Dagens oppskrift på thailandsk nudelsalat med sprøstekt and er frisk og god, smaker fantastisk og er laget på drøye halvtimen. En fullverdig middag er det også! Er det egentlig noe å lure på da?

PS: Det blir ingen spilleliste i dag. Thaimat er fantastisk, men thailandsk musikk… Vel, jeg styrer unna :-s

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 2 store andebryst med skinn
  • 1 pakke eggnudler
  • 1/2 rødløk
  • 2 vårløk
  • 1/2 søtpaprika
  • Frisk chili, så mye som påsan tillater
  • 1 bunt frisk koriander
  • Saften fra 4-5 lime, ca 1 1/2 dl
  • Ca 2 ts sukker
  • Thailandsk fiskesaus
  • Salt og pepper
  • Litt kokende vann til dressingen

[/ingredients]

 

 

Jeg har laget and til bloggen her før, men gjentar gjerne fremgangsmåten…

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Tørk av anda med et tørkepapir som ikke loer, Torky er et godt alternativ. Bruk en skarp kniv til å finrute svoren på brystene. Det burde være unødvendig å si, men husk å skjære i skinnsiden. En venn av meg som fikk oppskriften klarte å snitte undersiden med dertil bedrøvelig resultat. Rutene i svoren bør være så små som mulig, i underkant av en cm i hver retning. Mange er redde for å skjære helt igjennom og inn i kjøttet, men det har i praksis svært liten betydning.
  2. Gni så inn brystene med salt og pepper. Stek brystene i tørr, kald panne med skinnsiden ned. Fettet i brystene vil da smelte og fylle panna. Du brenner derfor ikke brystene. Når det begynner å bli sprø på skinnsiden, snu og gi dem en kjapp bruning på den andre siden også. Legg så kjøttet med skinnsiden opp i en ildfast form.
  3. Hell av fettet i en skål, dette er gull til andre måltider. Verdens beste stekte poteter for eksempel.
  4. Stek brystene midt i ovnen på 150 grader til du oppnår ønsket kjernetemperatur. Et andebryst bør være mellom 58 og 68 grader. Går du over 68 grader kan anda fort smake lever. Jeg liker best at den er medium/rå og da er 58-60 grader perfekt. Stek den litt til dersom du er av den sarte sorten slik min kone er.
  5. Har du ikke steketermometer kan du beregne ca 15 minutter avhengig av størrelsen på brystene. Termometer anbefales, men jeg tar det ofte litt på gefülen.
  6. Mens anda er i ovnen og deretter hviler litt etterpå, koker du nudler som beskrevet på pakningen og lager dressingen.
  7. Press limesaft i en bolle, tilsett litt sukker og en halv dl kokende vann. Smak til med fishsauce for å gi den litt saltsmak. Jeg vil si at man trenger et par ss her, i hvertfall etter min smak.
  8. Hakk chili, paprika og koriander og bland med silte nudler i en salatbolle. Hell over dressingen og bland godt.
  9. Skjær den utvilte anda opp i tynne skiver og legg over nudelsalaten.
  10. Voila! thailandsk nudelsalat med sprøstekt and… Kos dere!

[/directions]