Jeg har tidligere lagt ut noen oppskrifter på turmat. Jeg fortsetter i samme sporet – men denne gangen er det søt turmat. Disse oppskriftene er på ingen måte sunne – men det er morsomt og enkelt å lage. Lag dette sammen med ungene. De kommer til å elske å lage det. At det kun tar 5 minutter å lage dette er kun en bonus 🙂
Marshmallow med jordbærsjokolade og kokos
[ingredients title=»Ingredienser:»]
- I pose store marshmallows
- 100 gram jordbærsjokolade (dette har jeg kjøpt på Cacas i Oslo)
- Kokos
[/ingredients]
[directions title=»Fremgangsmåte:»]
- Smelt jordbærsjokolade i mikrobølgen på full effekt i ca 50 sekunder. Mikrobølgeovner oppfører seg ulikt – så det er viktig å følge med når sjokoladen smelter. Den skal bli flytende – men skal ikke koke over (da blir den kornete).
- Dytt halve marshmallow i sjokoladen og dypp den deretter i kokos.
- Når alle marshmallows er dyppet og klare – settes brettet med marshmallow i kjøleskap for at sjokolade skal stivne.
[/directions]
Ritz med et Smil
[ingredients title=»Ingredienser:»]
- 1 boks Ritzkjeks
- 2 ruller med Smil
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Legg Ritzkjeks med den salte siden ned på et bakepapir på en stekeplate.
- Legg en Smil bit på kjeksen.
- Stekes/smeltes i stekeovn på 140 grader i 3 minutter.
- Brettet tas ut og press ned sjokolade med en annen Ritzkjeks (saltsiden opp).
- Avkjøl i kjøleskap.
[/directions]
Pretzel med sjokolade og kakepynt
[ingredients title=»Ingredienser:»]
- 1 pose pretzels
- 200 gram sjokolade (jeg brukte melkesjokolade)
- 1 pose kakedryss
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn til den er flytende. Dytt pretzel i sjokoladen.
- Strø over kakedryss når pretzel ligger på bakepapir. La kakedrysset få feste seg på sjokoladen før du rister av det overflødige.
- Alt skal oppbevares kjølig/kaldt.
[/directions]