Jeg har tidligere lagt ut noen oppskrifter på turmat. Jeg fortsetter i samme sporet – men denne gangen er det søt turmat. Disse oppskriftene er på ingen måte sunne – men det er morsomt og enkelt å lage. Lag dette sammen med ungene.  De kommer til å elske å lage det.  At det kun tar 5 minutter å lage dette er kun en bonus  🙂

 

Marshmallow med jordbærsjokolade og kokos

 

[ingredients title=»Ingredienser:»]

  • I pose store marshmallows
  • 100 gram jordbærsjokolade (dette har jeg kjøpt på Cacas i Oslo)
  • Kokos

[/ingredients]

 

 

[directions title=»Fremgangsmåte:»]

  1. Smelt jordbærsjokolade i mikrobølgen på full effekt i ca 50 sekunder. Mikrobølgeovner oppfører seg ulikt – så det er viktig å følge med når sjokoladen smelter. Den skal bli flytende – men skal ikke koke over (da blir den kornete).
  2. Dytt halve marshmallow i sjokoladen og dypp den deretter i kokos.
  3. Når alle marshmallows er dyppet og klare – settes brettet med marshmallow i kjøleskap for at sjokolade skal stivne.

[/directions]

 

 

Ritz med et Smil

 

[ingredients title=»Ingredienser:»]

  • 1 boks Ritzkjeks
  • 2 ruller med Smil

[/ingredients]

 

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Legg Ritzkjeks med den salte siden ned på et bakepapir på en stekeplate.
  2. Legg en Smil bit på kjeksen.
  3. Stekes/smeltes i stekeovn på 140 grader i 3 minutter.
  4. Brettet tas ut og press ned sjokolade med en annen Ritzkjeks (saltsiden opp).
  5. Avkjøl i kjøleskap.

[/directions]

 

 

Pretzel med sjokolade og kakepynt

 

[ingredients title=»Ingredienser:»]

  • 1 pose pretzels
  • 200 gram sjokolade  (jeg brukte melkesjokolade)
  • 1 pose kakedryss

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Smelt sjokoladen i vannbad eller mikrobølgeovn til den er flytende. Dytt pretzel  i sjokoladen.
  2. Strø over kakedryss når pretzel  ligger på bakepapir. La kakedrysset få feste seg på sjokoladen før du rister av det overflødige.
  3. Alt skal oppbevares kjølig/kaldt.

[/directions]