Jeg har aldri vært et stort «tur i skog og fjell» menneske. Ikke fordi jeg ikke kan nyte frisk luft og vakker natur – men jeg ser ikke helt meningen å gå rundt uten mål og mening. Som ung jente måtte jeg bli med familien ut på tur – og jeg var alltid sur, inntil belønning i form av en god bit kom frem. Godbitene besto ofte av fersk loff med banan, og sjokolade. Nå i helgen ble jeg invitert  ut på tur i Nordmarka med ei venninne. Vi skulle ta med oss barn og barnevogner og vandre rundt i skogen. Og fordi jeg ikke liker å gå rundt uten mål og mening, bestemte jeg meg for å lage en god niste som kunne fungere som turbelønning. Det skal være sagt at på denne turen trengte vi virkelig belønning da vi klarte å gå en «snarvei» som betydde 2 timer med myr, steinur og manglende sti… Vi bar barnevogner i nesten 3 km før vi endelig kom til den veien vi burde tatt i utgangspunktet. Nok om det..gleden over å ha kommet til en ordentlig vei og gleden over å kunne spise nisten var verdt slitet. Så på bakgrunn av denne historien så er moralen…TA ALLTID MED EN GOD NISTE NÅR DU SKAL  UT PÅ TUR!!!

Nisten trenger ikke bestå av hjemmelagde elementer – men her er oppskriften på to hjemmelagde, og håper dette kan være til litt inspirasjon.

 

Innbakte pølser

 

Kjøttboller med chipotle

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 400 gram karbonadedeig
  • 400 gram svinekjøttdeig
  • 2 egg
  • 2 ts salt
  • 3 ss parmesan
  • 4 ss brødrasp
  • 1 ts tørket chipotle
  • 4 ss grovhakket løk
  • Pepper

[/ingredients]

 

Bland sammen alle ingredienser godt.  Lag kjøttboller på størrelse med bordtennisballer og stek dem.

Dette gir ca 30 kjøttboller.

 

 

Cocktailpølser i «pledd»

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • En pakke cocktail pølser
  • Deig til «pledd»
  • 25 gram smør
  • 2,5 dl melk
  • 25 gram (1/2 pakke) gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • Ca 7,5 dl mel

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm blandingen til den er lunken (38-40 grader). Bland gjæren i væsken sammen med sukkeret. Bland sammen mel og salt og hel så væsken i det tørre. Bland gjærdeigen godt sammen. Deigen skal være glatt og smidig  – da blir sluttresultatet bedre og deigen blir også bedre å jobbe med. La deigen heve i 30 – 45 minutter under håndkle.
  2. Når deigen er hevet ha deigen på et melet bord og elt deigen med litt mel (inntil deigen slipper bordet). Kjevle deigen ut til et rektangel og skjær ut små trekanter av deigen. Rull trekantene rundt cocktailpølsene.
  3. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10 minutter (eller til deigen er gylden i fargen).

[/directions]

 

Barna kommer til å ønske å gå tur hver helg hvis du har med disse 🙂