Gratulerer med dagen!!!
25. mars er det verdens vaffeldag !! Vaffelen er, tror jeg, den bakevaren som det blir spist mest av i Norge. Det fins ikke en søndag, et idrettarrangement, loppemarked, basar, julemesse med MYE mer hvor det ikke blir stekt og servert vafler.
Jeg googlet Verdens vaffeldag for å finne ut hvorfor denne dagen feires. Det viser seg (om det jeg leser er riktig) at vaffeldagen stammer fra Sverige, og skal markere Maria Budskapsdag. I følge nettet ble det hetende vaffeldag pga slurvete uttale og svensk dialekt. Så det som egentlig skal hete vårfruesdag ble vaffeldag. (ikke rart jeg ikke alltid skjønner svensk :-)).
Uansett så er vafler en oppskrift man kan gjøre mye med. Jeg har laget en oppskrift som er nok til 8 runde plater – og som inneholder veldig lite sukker. Det søte kan du ta igjen ved å legge mye godt oppå vaffelen.
Vaffelrøre:
[ingredients title=»Ingredienser:»]
- 100 gram smeltet smør
- 4 dl melk
- 3,5 dl mel
- 2 ts bakepulver
- 0,5 ts salt
- 2 ss sukker
[/ingredients]
Bland sammen det tørre og tilsett det våte. Rør godt og stek.
Når vaflene er stekt begynner moroa!!
[directions title=»Jeg har gjort følgende:»]
- plate : strø over hakkede jordbær
- plate: sprøyte på krem
- plate: smøre på Nugatti og strø over mandelflak
- plate: strø over hakkede jordbær
- plate: sprøyte på krem
- plate: smøre på Nugatti og strø over mandelflak
- plate: strø over hakket hvit sjokolade (viktig at vaffelen er varm slik at sjokoladen smelter) – strø over mandelflak – sprøyt på en stoooor klatt krem og plasser en jordbær på toppen.
[/directions]
Ha en strålende vårfruesdag!