Gratulerer med dagen!!!

25. mars er det verdens vaffeldag !!  Vaffelen er, tror jeg, den bakevaren som det blir spist mest av i Norge. Det fins ikke en søndag, et idrettarrangement, loppemarked, basar, julemesse med MYE mer hvor det ikke blir stekt og servert vafler.

Jeg googlet Verdens vaffeldag for å finne ut hvorfor denne dagen feires. Det viser seg (om det jeg leser er riktig) at vaffeldagen stammer fra Sverige, og skal markere Maria Budskapsdag.  I følge nettet ble det hetende vaffeldag pga slurvete uttale og svensk dialekt. Så det som egentlig skal hete vårfruesdag ble vaffeldag. (ikke rart jeg ikke alltid skjønner svensk :-)).

Uansett så er vafler en oppskrift man kan gjøre mye med. Jeg har laget en oppskrift som er nok til 8 runde plater – og som inneholder veldig lite sukker. Det søte kan du ta igjen ved å legge mye godt oppå vaffelen.

Vaffelrøre:

[ingredients title=»Ingredienser:»]

 • 100 gram smeltet smør
 • 4 dl melk
 • 3,5 dl mel
 • 2 ts bakepulver
 • 0,5 ts salt
 • 2 ss sukker

[/ingredients]

 

Bland sammen det tørre og tilsett det våte. Rør godt og stek.

Når vaflene er stekt begynner moroa!!

 

[directions title=»Jeg har gjort følgende:»]

 1. plate : strø over hakkede jordbær
 2. plate: sprøyte på krem
 3. plate: smøre på Nugatti og strø over mandelflak
 4. plate: strø over hakkede jordbær
 5. plate: sprøyte på krem
 6. plate: smøre på Nugatti og strø over mandelflak
 7. plate: strø over hakket hvit sjokolade (viktig at vaffelen er varm slik at sjokoladen smelter) – strø over mandelflak – sprøyt på en stoooor klatt krem og plasser en jordbær på toppen.

[/directions]

 

Ha en strålende vårfruesdag!