Ferien er her endelig og vi har flyttet oss ut på hytta noen dager til fantastisk sommervarme. Med andre ord har vi mer eller mindre inntatt horisontalen og bruker få av døgnets timer på et varmt kjøkken. Vi lager lettvint mat, og vi lager den ute. I kveld er det semifinale mellom Argentina og Nederland, og vi heier på Argentina. Da passer det godt med noen feite burgere på grillen. I dag er det hamburger med sennepsrelish, ranchdressing og sprøstekt parmaskinke, pluss pluss selvfølgelig. Du trenger litt annet også som du ser under…

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 1 kilo karbonadedeig
  • 1 egg
  • 8 skiver cheddar eller burgerost av annen type
  • 8 skiver av en stor tomat
  • 1 løk skåret i skiver
  • 8 skiver parmaskinke, sprøstekt i panna
  • 1 glass god majones som for eksempel Hellmans
  • Gul sennep av den amerikanske typen (Du kan bruke annen sennep også dersom du ikke har annet)
  • 10-12 sylteagurker hakket i småbiter
  • 1 chili, finhakket
  • Litt ketchup
  • Litt BBQ-saus
  • ca 2ts sukker

[/ingredients]

 

Hamburgerne

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Ha karbonadedeigen i en bolle, tilsett et egg, salt og pepper.
  2. Vend inn egget og krydderet forsiktig, ikke kna altfor mye. Da blir burgerne for kompakte
  3. Lag 8 burgere av kjøttet og legg de kjølig til du skal ha dem på grillen.

[/directions]

 

 

Sennepsrelish

[directions title=»Slik gjør du det:»]

  1. Ha ca 1/3 av majonesglasset i en bolle og tilsett hakket sylteagurk og chili. Bland.
  2. Ha i sennep etter smak, jeg hadde i et par gode spruter.
  3. Ha i ca en ts sukker
  4. Ha i salt og pepper etter smak
  5. Bland godsakene godt.
  6. La den stå kjølig frem til servering

[/directions]

 

 

Kjapp hjemmelaget ranchdressing / hamburgerdressing

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Ha ca 1/3 av majonesglasset i en bolle og tilsett ca 1 1/2 ss ketchup og 1/2 ss BBQ-saus
  2. Ha i litt chili etter smak
  3. Tilsett salt og pepper etter smak
  4. Ha gjerne i litt hakkede krydderurter som f.eks timian.
  5. Sett kjølig til den skal brukes

[/directions]

 

Da skulle alt være klart til å sette sammen burgerne. Brød, relish, tomat, løk, burger, ost, parmaskinke og dressing. Alt fiksa på «no time «, og mat for konger! Server gjerne med ovnsbakte søtpoteter som et sunnere alternativ til fries. Det er ferie, og da passer det selvfølgelig med en liten øl til dette. Dunkel Weiss denne gangen, og ja jeg vet at glasset er gæærnt. Men jeg er på hytta!