Etter at jeg fikk barn har jeg blitt ulidelig sentimental! Først sipper jeg når nordmennene passerer målstreken først, så sipper jeg når blomstene deles ut, for til slutt å sippe når medaljene henges på brystet på våre idrettshelter. Jepp, det er VM og jeg er sportsidiot! Og med en gang det er snakk om sport, så blir jeg en nasjonalromantisk geleklump. Og med en storeslem som det Norge opplevde i dag, blir det en emosjonell aften for meg. Kjerringa er borte, og gubben danser på bordet. Jeg feirer selvfølgelig slike bragder, og i dag plukka jeg sammen en salat som burde være gamlelandet verdig. Nemlig reinsdyrsalat med tyttebærvinaigrette. Ganske norsk er det ikke?

OK… Ikke alt på tallerkenen er lokalprodusert, men dagens bærer uansett et slags norsk preg. Jeg føler meg veldig patriotisk her jeg sitter med salaten og en skikkelig kraftig øl. Bare en, det er jobb i morgen.

 

[ingredients title=»Du trenger:»]

 • 1 pakke reinskav
 • 1 pakke babyspinat
 • 1 søt paprika
 • Et par never erteskudd
 • 1 pakke cherrytomater
 • Brokkoli couscous (et fancy navn på frøene på toppen av brokkolien)
 • 10-15 einebær
 • 3 ts tørket rosmarin
 • 1 fedd hvitløk
 • 0,5 dl god olivenolje
 • 3 ss sherryeddik
 • 3 gode ts tyttebærsyltetøy
 • Salt og pepper
 • Smør til steking

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

 1. Start med å male rosmarinen til pulver i en morter. Når det er gjørt, støter du einebærene i sammen med rosmarinen.
 2. Lag vinaigrette ved å blande olje, eddik og tyttebærsyltetøy. Smak til med salt og pepper.
 3. Ha smør i ei panne og ha i reinskaven og hakket hvitløk sammen med rosmarin/einebærblandingen. Ha i litt salt og pepper. Stek den til den er brun, og sett den til side.
 4. Hakk grønnsakene og anrett på tallerkenen. Legg over kjøttet og pynt med litt erteskudd eller lignende.
 5. Server med en killer tyttebærvinaigrette og en kald, kraftig øl.

[/directions]

Er ikke dette sinnsykt godt, da vet ikke jeg! Og stort norskere enn salat med reinsdyr og tyttebærvinaigrette blir det vel ikke? Joda, kanskje… Men godt, det er det!