Har du noen du er glad i? Noen som du har lyst å overraske? Noen som fortjener å bli gjort ekstra pris på? Eller er du bare svak for mat som ser artig ut??
Her kommer oppskriften på smørkjeks (buttercookies) som er gjort hjertelige og imøtekommende.
Til hjertekjeks trenger du:
- 2,5 dl usaltet smør
- 2,5 dl sukker
- Frøene av en vaniljestang
- 1 stort egg
- 1 ts vanilje eller mandel ekstrakt
- ½ salt
- 5 dl mel
- ¾ bakepulver
Slik gjør du:
- Rør sammen salt, mel og bakepulver – sett bollen til side. Rør sammen smør og sukker til røren er kremet og luftig. Pisk inn egg, vaniljefrøene og ekstraktet. Tilsett så de tørre ingrediensene sakte inn i røren. Del deigen i 3 like deler. Ha rød/rosa konditorfarge i den ene delen av deigen – kna dette godt inn i deigen. Pakk de 3 ulike deigene inn i gladpack og la deigen bli kaldt i kjøleskapet et par timer.
- Ta ut deigen og rull ut den røde/rosa deigen til en tykk pølse. Den skal være så tykk at du kan trykke ut hjerter med en hjerteform(ala det man trykker ut pepperkakehjerter med). Trykk ut tykke hjerter og sett dem oppå hverandre så du har en lang rad/pølse med hjerter etter hverandre.
- Rull så ut lange, tynne pølser (på størrelse med ringfingeren)av den hvite deigen. Legg pølsene jevnt fordelt og tett inn til hjertepølsen. Når hele hjertepølsen er dekket pakker du deigen inn i gladpack igjen og ruller deigen slik at den blir jevn og rund som en pølse. Sett deigen i kjøleskap eller fryser og la den bli kald.
- Ta ut deigen og skjær ut skiver (ca 0,5 cm tykke).
- Ha kakene på et stekefat og stek på 180 grader midt i ovnen i 10-12 minutter.
Da gjenstår bare å dandere dine nye hjertekjeks på et fat, la den søte musikken begynne 🙂