Påsken er over, men appelsinene er like gode, og hva er da bedre en en skikkelig appelsinkake.  Bruk appelsinsaft og raspet appelsinskall i kaker og glasur. Frisk, godt og FØLES sunt. Her er oppskriften på en enkel appelsinkake som du rører sammen på få minutter. Denne oppskriften på appelsinkake har jeg stjålet av alles kjære Ingrid Espelid Hovig. Til informasjon så var det ikke en smule kake igjen 30 minutter etter at jeg hadde tatt den ut av ovnen.

 

Ingredienser:

  • 100 gram smør
  • 1 ¼ dl sukker
  • 2 egg
  • 2 ½ hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • Revet skall av 1 appelsin
  • 1 dl nypresset appelsinskall

 

  1. Rør smør og sukker lyst og porøst. Tilsett egg, ett av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Bland mel og bakepulver og ha dette vekselvis med appelsinskall og appelsinsaft.
  2. Hell røren i en smurt form. Jeg brukte en brødform, men røren skal også holde til en liten rund form (ca 20 cm i diameter).
  3. Stek kaken nederst i ovnen på 175 grader i 40 minutter (eller til kaken har fått en fin gylden farge).
  4. Avkjøl kaken
  5. Bland sammen appelsinsaft og melis til en jevn glasur. Ha glasuren over kaken. Pynt med hakkede nøtter og sjokolade

 

Da skulle du ha en appelsinkake klar til servering 🙂 Vel bekomme!