Kona mi og jeg er blitt veldig glad i Matkanalen. Vi innrømmer (nesten uten å rødme) at vi ser mer på denne kanalen enn noen andre. Her er det mye inspirasjon å hente fra hele verden. – og for de av dere som måtte lure – Nei, vi er ikke sponset av Matkanalen :-). En av de tingene som virkelig fristet, var en frisk variant av arme riddere, og som vi bare måtte prøve!
Denne oppskriften på en slags arme riddere i form så vi australske Rachel Khoo lage, så det er hun som skal ha cred for den! Den er ypperlig til helgefrokost. Til kveldsmat. Som en snacks (eks. til barnehagen). Det er ikke noe hokus-pokus å lage og er gjort på ca. 1 time. Server gjerne med et stekt egg ved siden av. Dette er 6 porsjoner.
Dette trenger du til arme riddere i form:
- 18 loffskiver
- 1 pk smøre ost (jeg brukte Philadelphia)
- 3 pk bacon
- 10 egg
- 2,5 dl fløte
- 2,5 dl melk
- 1 pk spinat (eller noe annet grønt som du måtte like)
- Salt
- Pepper
- 200 gr revet vellagret cheddar
Slik lager du arme riddere i form:
- Skjær loffskiven på skrå (slik at skiven blir en trekant).
- Smør smøreost på en side på hver skive.
- Ha skivene stående med langsiden ned i en ildfast form. Husk at når du har skivene i formen så skal det være luft mellom skivene. (se på bildet hvordan jeg har satt skivene).
- Pisk sammen egg, fløte, melk, salt og pepper til en eggesats som du heller i formen sammen med skivene. La dette stå å trekke 15 minutter.
- Skjær bacon i biter og stek til de er sprøe. Strø bacon over formen.
- Ha spinat spredt omkring i formen mellom skivene (men husk å sile av vann fra spinaten).
- Ha tilslutt 200 gr revet cheddar over hele formen.
- Ha formen midt i forvarmet ovn (180 grader) og stek i 30 minutter (eller til du ser at osten begynner å bli gylden).
- Server gjerne et stekt egg til, og legg det på toppen av dine arme riddere. (spesielt hvis du lager dette til frokost).
Ta en gjerne en kikk på det Rachel Khoo lager, det er mye godt.