Jeg har akkurat kommet hjem etter å ha tilbrakt over en uke i Boston, USA. Jeg har vært heldig å få spise UTROLIG mye god mat disse dagene. Men dessverre fikk jeg ikke vært der lenge nok til å få smakt på all den maten jeg ville. Derfor har jeg prøvd å lage noe på egen hånd (selv om det vanligvis er kjæresten min som svinger seg med middagen). Pot Pie kan lages med mange forskjellige ingredienser, jeg valgte en chicken pot pie i denne omgang.  At maten ble spist tar jeg som et godt tegn. PS. Maten er ekstrem barnevennlig.

 

[ingredients title=»Til chicken pot pie trenger du:»]

 • 5 medium store poteter
 • 4 gulrøtter
 • 1 løk
 • 1 liten pakke frosne erter
 • 4 kyllingfileter
 • 2 ss mel
 • 2 ½ dl melk
 • 2 ½ dl fløte
 • Salt, pepper, muskat evt. krydder etter ønske
 • Butterdeig

[/ingredients]

 

Chicken pot pie

 

[directions title=»Slik gjør du det:»]

 1. Skrell og hakk potetene og gulrøttene i små terninger – ha potetene og gulrøttene i en kasserolle og kok i ca 10 minutter. (skal ikke bli melete). Sil ut vannet fra kasserollen og la grønnsakene være i.  Løken hakkes og stekes i smør til den er gylden.

   

 2. Skjær kyllingfiletene i biter og stek i panne.

   

 3. Bland sammen poteter, gulrøtter, løk og frosne erter. Ha så i mel, melk og fløte. Bland godt sammen og kok opp til blandingen blir som en stuing. Ha tilslutt oppi kyllingbitene. Smak til med salt, pepper og krydder etter eget ønske. Ha alt sammen i en ildfast form.

   

 4. Kjevle ut butterdeig og legg dette som et lokk over stuingen. Jeg brukte 3 plater butterdeig til min form. Hvor mye butterdeig du trenger vil variere fra form til form. Det er viktig at deigen dekker stuingen.

   

 5. Stekes ved 200 grader i 20 minutter eller til butterdeigen er lysebrun.

   

 6. La den avkjøle i noen minutter, før du serverer.

[/directions]

Vel bekomme, chicken pot pie på bordet 🙂