Tirsdag er en god fiskedag… Alle dager er gode fiskedager egentlig, men jeg hadde noe flott smørflyndre liggende som fristet 🙂 Smørflyndre er kanskje en relativt ukjent fisk for mange, de fleste jeg har snakket med har aldri hørt om det, langt mindre spist det. Vi har ufattelig mange fiskeslag som smaker fortreffelig i dette landet, men vi har en tendens til å begrense oss til å kun noen få av dem på spisebordet. Uansett… Smørflyndre er fantastisk mat, og finner du den bør du prøve den! Jeg lagde flyndreruller fylt med smør og friske urter fra kjøkkenhagen denne gangen, som jeg serverte med noen ovnstekte potetbåter og noen selvdyrkede sukkererter. Ja, jeg er litt stolt av å være litt selvforsynt 🙂 Flyndreruller kan du lage av alle typer småflyndre. Har du noen små fileter er du allerede langt på vei. Klarer du ikke filetere den sjøl, er det bare å betale fiskehandleren litt for å gjøre det.
Til flyndreruller trenger du:
- 2-3 flyndrefileter per person, avhengig av størrelsen
- Smør
- Friske urter, jeg brukte løpstikke, men du kan godt bruke persille eller fransk estragon
- Salt og pepper
- Noen tannpirkere, uten smak for guds skyld!
Mer trenger du nemlig ikke!
- Tørk av filetene, og legg noen tynne skiver med smør på dem
- Ha på litt salt og pepper
- Dryss litt hakkede, friske urter over dem
- Rull sammen og fest med en tannpirker
- Legg dem i en ildfast form og sett dem i forvarmet ovn på ca 180 grader et lite kvarter
Vips så har du noen herlige flyndreruller, enten du bruker smørflyndre, rødspette eller annen flyndre. Server med noen ovnsstekte potetbåter, noen sukkererter eller andre grønnsaker til. Bruk noe av det smeltede smøret i formen som saus.
Vel bekomme!