Jeg ser de reklamerer mye for grønnsakspasta på TV om dagen, og jeg har vært nysgjerrig på om grønnsakspastaen jeg har sett i kjøledisken på butikken har noe for seg. I følge varedeklarasjonen skal 40 % av pastaen bestå av grønnsaker. Så i et forsøk på å få i barnet mest mulig grønt tenkte jeg å prøve. Ikke at hun egentlig har noe problem med å spise grønt, hun spiser faktisk masse av det. Men uansett…

Det er ikke så mye spennende å si om denne retten annet enn at den fungerer veldig godt som god hverdagsmat. Den tar ikke lang tid, og barnet så ut til å like det. T.o.m min mann som ikke er en stor fan av kyllingfilet synes dette var veldig godt.

Nok til 6 personer

Lett å lage

Tid: Ca 30 minutter

Slik lager du grønnsakspasta med kylling:

  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 kyllingfileter
  • 2 pakker bacon
  • 1 stor bukett brokkoli
  • 2 dl parmesan
  • 2 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 2 pakker pasta (grønnsakspasta)

 

Slik gjør du grønnsakspasta med kylling:

  1. Finhakk løk og hvitløk. Stekes på medium høy varme til løken er glasert. Ha løken over i en kjele.
  2. Skjær kyllingfiletene i terning størrelse. Stekes. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingen over i kjelen sammen med løken.
  3. Skjær bacon i små biter, og sprøstekes. Ha bacon over på et tørkepapir slik at fettet trekkes ut. Ha bacon i en egen bolle.
  4. Skjær brokkoli i små buketter og kok i vann i noen få minutter.
  5. Når alt som skal stekes er ferdig stekt, har du melk og fløte oppi stekepannen. La det koke opp. Ha så i parmesan ost og la dette smeltes inn med melken og fløten. Smak til med salt og pepper.
  6. Kok pastaen i 1 minutt (eller som anvist på pakken hvis du bruker annen pasta), hell av vannet. Ha oppi fløtesausen og rør forsiktig rundt. Ha så oppi alle de andre ingrediensene. Bland forsiktig. Klar til servering.

 

Summa summarum…. Grønnsakspasta var aldeles ikke så verst, vi kommer nok til å bruke mer av den her hjemme. Lettvint er det også 🙂