Ettersom forrige suppe ble så godt mottatt og sommerpølsa rundt livet fremdeles trenger en liten redusering, fortsetter jeg den gode trenden. Denne gulrotsuppa smakte jeg for første gang under en tur i Tyskland, men smaken er nok ikke spesielt utpreget tysk. Det faktum at det er såpass med ingefær i den, gjør den nok heller snarere litt orientalsk i smaken. Og smakene av gulrot, koriander og ingefær kler hverandre godt, det vet vi jo fra før. Det som er så fint med supper er at det er så ufattelig lett å lage, det er sunt og det er godt. Det kan brukes som forrett, hovedrett og i visse tilfeller også som dessert. Dette er ikke et eksempel på sistnevnte riktignok, men som forrett etter som en lett hovedrett passer den ypperlig!

 

Oppskrift på gulrotsuppe med kylling, koriander og ingefær

 

[ingredients title=»Til denne trenger du:»]

  • 6 gulrøtter
  • 3 poteter
  • 2 store skiver sellerirot
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stor løk
  • Ca 1,5 liter kraft (Jeg brukte 50/50 hønsekraft og grønnsaksbuljong
  • 3 ss frisk revet ingefær
  • 5 ss hakket frisk koriander
  • Salt og pepper
  • Crème fraîche
  • Kyllingkjøtt i strimler
  • Olje til steking

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Skrell gulrøtter, poteter, løk og hvitløk og hakk det i biter. Fres det lett i litt olje før du heller over kraften.
  2. La det koke til grønnsakene er møre. Når grønnsakene er ferdig kokt, har du i ingefæren og korianderen.
  3. Bruk en stavmikser til å kjøre gulrotsuppa glatt og jevn.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. Server med litt sprøstekt kylling og en klatt crème fraîche for de som vil ha det. Skal du lage ekstra luksus kan du også røre i litt crème fraîche i suppa før servering.
  6. Vi lagde noen små «skjeer» av gjærdeig som vi serverte ved siden av, men ferskt brød smaker like godt:-)

[/directions]

 

Voila! Gulrotsuppe med kylling, koriander og ingefær på bordet! Vel bekomme 🙂