Ferien er over og det er tid for å brette opp armene og pølsa som har lagt seg rundt livet i løpet av sommeren.  Let’s face it unge Nilsen, du har ikke tenkt mye på trening og kosthold i løpet av ferieukene. Ibericoskinker, paellaer, is og drinker… Dere er nå en saga blott! På hverdagene i hvert fall… Neida, egentlig er det ikke så gæærnt. Men det er fint å komme tilbake til hverdagen og inn i noen lunde sunne regimer igjen også. Sunn mat trenger ikke smake vondt, med litt TLC og litt oppfinnsomhet kommer man langt. Så dere er advart, det kommer mye sunn og god mat fra oss i tiden fremover.

Vi kjører like gjerne i gang vårt magre slafseregime med en hjemmelaget tomatsuppe laget fra bunnen av. Jeg kaller det hjemmelaget tomatsuppe av gammel vane, det er slik vi hadde det i heimen hjemme hos oss. Litt unødvendig egentlig, det er nemlig den eneste tomatsuppa du får servert hjemme hos meg. Det er enkelt, lekkert og fantastisk godt. Og nevnte jeg at du har maten på bordet i løpet av 30 minutter?

[ingredients title=»Så… Til hjemmelaget tomatsuppe trenger man:»]

  • Ca 7,5 dl hønse- eller kyllingkraft
  • 2 bokser hermetiske knuste tomater (dersom du ikke er litt frekk og skolder dine egne)
  • 1 løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 skikkelige skiver av en sellerirot
  • 3 gulrøtter
  • 2 vårløk
  • 500 gram kyllingkjøtt i strimler
  • ca 2 ss frisk timian
  • Olivenolje
  • Salt og pepper
  • Eventuelt egg

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du det»]

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres det i en kjele. Ha i timian og tomatpureen og fres litt til for å fjerne metallsmaken på pureen.
  2. Hell over de knuste tomatene og ca 1 dl av hønsekraften og la dette småkoke mens du hakker sellerirot, gulrot og vårløk.
  3. Kjør med stavmikser i gryta til suppebasen vår en jevn og fin konsistens. Ha i resten av kraften og de oppkuttede grønnsakene og rør om.
  4. Mens suppa småkoker grønnsakene møre, steker du kyllingstrimlene  sprøe med litt salt og pepper.
  5. Kok gjerne noen egg som du kan ha i også, koketid ca 8 minutter.
  6. Når grønnsakene er møre er suppa ferdig. Husk å smake den til med salt og pepper før du serverer.
  7. Dryss litt stekt kylling, litt timian og et egg i suppa… Bingo! Ferdig!

[/directions]

Da var det sunn og hjemmelaget tomatsuppe på bordet, vel bekomme!!!