Påsken er over for i år og etter flere dager med fråtsing av kalorifylt godis er det på tide å gjøre kroppen klar for sommeren. I hvert fall litt klar. Derfor skal vi forsøke å være flinke med å poste kalorifattige måltider fremover. Men jeg vil si at det er ingen regler uten unntak. Jeg kom over flere gamle kokebøker hos min mor med oppskrifter jeg har lyst til å prøve – og mange av disse går ikke gjennom Grete Roedes sensur … Uansett …
I påskeferien serverte min mor en veldig sunn og god middag. Denne middagen lettet litt på den dårlige samvittigheten vi hadde etter å ha dyttet innpå 2 kg smågodt. Her kommer oppskriften på Unnis Laksegryte.
[ingredients title=»Du trenger:»]
- Ca. 600 g.laksefilet, skinn og benfri
- 1 hakket løk
- 2 hvitløksfedd hakket
- 2 ss olje
- 1ss revet frisk ingefær,( jeg bruker malt ingefær dersom jeg ikke har fersk)
- 1-2 ts karri
- 4 dl kokosmelk
- 1 dl vann
- 1 fiskebuljongterning
- Ca 250 gr brokkoli i buketter
- 5 stk vårløk, grovdelt
- 200 gr aspargesbønner
- 1 ts sambal olek ( rød chilipasta)
- Salt og pepper
[/ingredients]
[directions title=»Slik fikser du det:»]
- Skjær laksefileten i store terninger.
- Rens og finhakk løk, vann og hvitløk.
- Fres løken myk i olje, tilsett karri og ingefær, og la det frese et øyeblikk.
- Tilsett kokosmelk, vann og buljongterning og kok opp.
- Legg i grønnsakene og la dem koke knapt møre.
- Legg i laksebitene og la dem trekke med ett par minutter.
- Smak til med sambal olek, salt og pepper.
- Server gryten med kokt ris.
[/directions]
Tips. Er man mange, er det best å koke grønnsakene for seg i lettsaltet vann og servere dem ved siden av