Påsken er over for i år og etter flere dager med fråtsing av kalorifylt godis er det på tide å gjøre kroppen klar for sommeren. I hvert fall litt klar. Derfor skal vi forsøke å være flinke med å poste kalorifattige måltider fremover. Men jeg vil si at det er ingen regler uten unntak. Jeg kom over flere gamle kokebøker hos min mor med oppskrifter jeg har lyst til å prøve – og mange av disse går ikke gjennom Grete Roedes sensur … Uansett …

I påskeferien serverte min mor en veldig sunn og god middag. Denne middagen lettet litt på den dårlige samvittigheten vi hadde etter å ha dyttet innpå 2 kg smågodt. Her kommer oppskriften på Unnis Laksegryte.

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • Ca. 600 g.laksefilet, skinn og benfri
  • 1 hakket løk
  • 2 hvitløksfedd hakket
  • 2 ss olje
  • 1ss revet frisk ingefær,( jeg bruker malt ingefær dersom jeg ikke har fersk)
  • 1-2 ts karri
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 dl vann
  • 1 fiskebuljongterning
  • Ca 250 gr brokkoli i buketter
  • 5 stk vårløk, grovdelt
  • 200 gr aspargesbønner
  • 1 ts sambal olek ( rød chilipasta)
  • Salt og pepper

[/ingredients]

[directions title=»Slik fikser du det:»]

  1. Skjær laksefileten i store terninger.
  2. Rens og finhakk løk, vann og hvitløk.
  3. Fres løken myk i olje, tilsett karri og ingefær, og la det frese et øyeblikk.
  4. Tilsett kokosmelk, vann og buljongterning og kok opp.
  5. Legg i grønnsakene og la dem koke knapt møre.
  6. Legg i laksebitene og la dem trekke med ett par minutter.
  7. Smak til med sambal olek, salt og pepper.
  8. Server gryten med kokt ris.

[/directions]

Tips. Er man mange, er det best å koke grønnsakene for seg i lettsaltet vann og servere dem ved siden av