Rettipanna.no er 1 år i dag ! Dette må feires med min manns favorittkake. Marsipankake med sjokoladepudding, vaniljekrem og banan. Litt spesiell blanding kanskje..men prøv den!!! Sammensetningen kan ikke slå feil. Til denne kaken har jeg laget 2 sukkerbrød for å få kunne lage mange lag med snadder.

 

Sukkerbrød:

[ingredients title=”Du trenger:”]

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 1,5 dl potetmel
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ½ ts bakepulver

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du det:”]

  1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Sikt alt det tørre i eggedosisen og rør forsiktig. Det er viktig at røren er luftig.
  2. Sette i ovnen på nest nederste rille.
  3. Stek i 35 minutter på 165 grader.

[/directions]

 

Sjokoladepudding:

[ingredients title=”Du trenger:”]

  • 8 dl helmelk
  • 1 dl maisenna
  • 1 dl kakaopulver
  • 5 ss sukker
  • 1 egg
  • 2 ts vaniljesukker

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du:”]

  1. Bland sammen alle ingredienser i en kjele og kok opp på middelsvarme til blandingen tykner.
  2. Ha puddingen i en form på størrelse med kaken du skal lage og la det kjøle seg ned.

[/directions]

 

Vaniljekrem (tyvlånt fra godt.no)

[ingredients title=”Du trenger:”]

  • 500 ml H-melk
  • 100 gram sukker
  • 3 eggeplommer
  • 1egg
  • 20 gram hvetemel
  • 15 gram maisenna
  • 1 vaniljestang

[/ingredients]

 

[directions title=”Slik gjør du:”]

  1. Hell melken i en kasserolle og tilsette halvparten av sukkeret. Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha både frø og stang i melken. Kok sakte opp.
  2. Bland resten av sukkeret sammen med mel og maisenna. Visp eggeplommer og egg sammen i en bolle. Tilsett det tørre og visp godt til blandingen blir glatt og uten klumper.
  3. Hell halvparten av den kokende melken over eggblandingen under kraftig visping. Hell blandingen tilbake i kasserollen, nok en gang under kraftig visping. Kok opp og la det koke i to minutter. Visp hele tiden. Sett kremen til avkjøling med plast over.

[/directions]

 

 

Da skulle alt være klart til å sette sammen kaken. Del sukkerbrødene i to og legg et lag vaniljekrem, et med sjokoladepudding og et med bananmos. Vi brukte 8 små bananer. Ha litt krem rundt det hele og legg på et marsipanlokk. Så litt pynt, og vips så har du en marsipankake med banan, sjokoladepudding og vaniljekrem. Smaker fantastisk godt!

marsipankake2