Før helgen fikk jeg mail fra en kollega av Einar. I mailen var det en link til en oppskrift på «chocolate chip cheesecake». I og med at jeg aldri tidligere har fått mail fra Pæra (kallenavnet til kollegaen), tok jeg dette som et hint om hva jeg burde bake denne i helgen. Og det har jeg da altså gjort. Så – Kjære Pæra.. denne kaken er til deg :-). Vi måtte smake på kaken – men Einar tar med seg resten av kaken til deg i morgen!!
Og for de av dere som dessverre ikke får smake denne på jobb i morgen… her er oppskriften.
PS. Oppskriften kommer fra allreceipes – men jeg har endret oppskriften noe slik at den stemmer mer med de måleenhetene og ingrediensene vi bruker i Norge.
PS2: Denne kaken er kjapp å røre sammen (ca 20 minutter) – men steketiden og hviletiden er lang (2-3 timer).
Dette trenger du:
Kakebunnen:
- 3,5 dl knuste digestive kjeks
- 0,8 dl sukker
- 0,8 dl bakekakao
- 0,8 dl smeltet smør
Kakefyllet:
- 3 pakker Philadelfiaost
- 1 boks søt kondensert melk
- 3 egg
- 2 ts vaniljeessens
- 2,4 dl sjokoladeknapper
- 1 ts hvetemel
Kakeformstørrelse: 22 cm
Ovnstemperatur: 150 grader C
Fremgangsmåte:
Kakebunn: Bland sammen alle ingredienser (kjeks, sukker, kakao og smør) og rør for hånd til alt er godt blandet sammen. Hell deigen over i en kakeform (som er dekket med bakepapir i bunnen av formen) – og spre deigen over hele bunnen og ca 2 cm opp langs sidene i formen. Sett kakebunnen til side.
Kakefyllet: Hell Philadelfiaosten i en bolle og rør osten (med en håndmikser o.l) til osten blir myk og litt luftig. Mens du visper osten hell den kondenserte melken i en tynnstråle i osten. Rør dette godt sammen (den er godt vispen når den har fått en jevn farge). Ha så i eggene (ett av gangen) og miks dette til røren blir jevn i farge og konsistens. Tilsett vaniljeessensen og rør sammen. Ta 1/3 av sjokoladeknappene over i en liten bolle og rør dette sammen med 1 ts hvetemel (dette for å hindre at sjokoladen synker til bunnen i kakefyllet). Hell sjokoladen over i kakefyllet og rør dette sammen. Hell tilslutt kakefyllet over kakebunnen. Strø resten av sjokoladeknappene over kaken før den settes i ovnen.
Kaken skal stå i ovnen i 1 time. (nest nederste rille). Skru så av ovnen mens kaken står inne i ovnen, og la kaken stå der i en time til.
Når kaken er ferdig er det viktig å la kaken få sette seg. La kakeformen være på til kaken er helt avkjølt. La kaken stå på benken til den har kjølt seg ned – før du så setter den i kjøleskapet. Kaken kan stå i kjøleskapet til du skal servere den.
Vel bekomme !!