Før helgen fikk jeg mail fra en kollega av Einar. I mailen var det en link til en oppskrift på «chocolate chip cheesecake». I og med at jeg aldri tidligere har fått mail fra Pæra (kallenavnet til kollegaen), tok jeg dette som et hint om hva jeg burde bake denne i helgen. Og det har jeg da altså gjort. Så – Kjære Pæra.. denne kaken er til deg :-). Vi måtte smake på kaken – men Einar tar med seg resten av kaken til deg i morgen!!

Det ble litt igjen av kaken slik at Pæra får smake, men halvparten forsvant fort!

Det ble litt igjen av kaken slik at Pæra får smake, men halvparten forsvant fort!

 

Og for de av dere som dessverre ikke får smake denne på jobb i morgen… her er oppskriften.

PS. Oppskriften kommer fra allreceipes – men jeg har endret oppskriften noe slik at den stemmer mer med de måleenhetene og ingrediensene vi bruker i Norge.

PS2: Denne kaken er kjapp å røre sammen (ca 20 minutter) – men  steketiden og hviletiden er lang (2-3 timer).

Dette trenger du:

Kakebunnen:

  • 3,5 dl knuste digestive kjeks
  • 0,8 dl sukker
  • 0,8 dl bakekakao
  • 0,8 dl smeltet smør

Kakefyllet:

  • 3 pakker Philadelfiaost
  • 1 boks søt kondensert melk
  • 3 egg
  • 2 ts vaniljeessens
  • 2,4 dl sjokoladeknapper
  • 1 ts hvetemel

Kakeformstørrelse: 22 cm

Ovnstemperatur: 150 grader C

Fremgangsmåte:
Kakebunn: Bland sammen alle ingredienser (kjeks, sukker, kakao og smør) og rør for hånd til alt er godt blandet sammen. Hell deigen over i en kakeform (som er dekket med bakepapir i bunnen av formen) – og spre deigen over hele bunnen og ca 2 cm opp langs sidene i formen. Sett kakebunnen til side.

Kakefyllet: Hell Philadelfiaosten i en bolle og rør osten (med en håndmikser o.l) til osten blir myk og litt luftig. Mens du visper osten hell den kondenserte melken i en tynnstråle i osten. Rør dette godt sammen (den er godt vispen når den har fått en jevn farge). Ha så i eggene (ett av gangen) og miks dette til røren blir jevn i farge og konsistens. Tilsett vaniljeessensen og rør sammen. Ta 1/3 av sjokoladeknappene over i en liten bolle og rør dette sammen med 1 ts hvetemel (dette for å hindre at sjokoladen synker til bunnen i kakefyllet). Hell sjokoladen over i kakefyllet og rør dette sammen. Hell tilslutt kakefyllet over kakebunnen. Strø resten av sjokoladeknappene over kaken før den settes i ovnen.

Kaken skal stå i ovnen i 1 time. (nest nederste rille). Skru så av ovnen mens kaken står inne i ovnen, og la kaken stå der i en time til.

Når kaken er ferdig er det viktig å la kaken få sette seg. La kakeformen være på til kaken er helt avkjølt. La kaken stå på benken til den har kjølt seg ned – før du så setter den i kjøleskapet. Kaken kan stå i kjøleskapet til du skal servere den.

Vel bekomme !!