Jeg fikk tilsendt en oppskrift av min mann i dag. Det var tydelig at han var godtesyk. Oppskriften var grei og så enkel ut. Men jeg hadde ikke alle ingrediensene (og ikke orket jeg å gå ut på butikken) – så derfor det ble en noe improvisert oppskrift. Jeg har byttet ut pekannøtter med pistasjnøtter. Denne kaken skal spises avkjølt, og bunnen skal være sprø, karamellen skal være seig og sjokoladen skal bare være sjokolade. Her anbefaler jeg 70 % sjokolade fordi karamellen er såpass søt. Tid: 20 minutter + 20 minutter steking Steking: 175 C – midt i ovnen   Deig: [ingredients title=»Ingredienser:»]

 • 5 dl hvetemel
 • 2,5 dl brunt sukker
 • 130 gram romtemperert usaltet smør
 • 2,5 dl pistasjnøtter

[/ingredients] [directions title=»Slik gjør du det:»]

 1. Rør sammen mel, sukker og smør med en mikser.  Deigen vil fremstå som småkornete når den er ferdig rørt.
 2. Fordel deigen i en ildfastform. Spre pistasjnøttene over deigen.

[/directions]   Fyll: [ingredients title=»Ingredienser:»]

 • 150 usaltet smør
 • 1,3 dl brunt sukker
 • 2,5 dl sjokoladebiter/knapper

[/ingredients] [directions title=»Slik gjør du det:»]

 1. Ha smør og sukker i en kasserolle. Varm opp blandingen under stadig omrøring ved middelsvarme. Når karamellen begynner å koke skal du la blandingen koke ca 1 minutt til. Hell og fordel den varme karamellen over nøttedeigen.
 2. Sett kaken i ovnen – stek i ca 20 minutter eller til karamellen bobler. Det er viktig at kaken ikke steker for lenge da den kan bli hard. Dryss sjokolade over kaken med en gang den tas ut av ovnen, slik at den smelter litt utover.
 3. La kaken bli helt avkjølt først på benk og så i kjøleskap før du skjærer kaken i passende biter (passende biter er et definisjonsspørsmål 🙂 ).
 4. Nyt sammen med en kopp kaffe !

[/directions] Til informasjon: Kaken ble så godt mottatt at det var vanskelig å få nok igjen til et bilde…