Selv om frua lever i 80-tallet denne uka, er det grenser for hvor lenge jeg takler det. Ikke fordi maten er dårlig, men rett og slett fordi jeg var såpass uforsiktig med maten i påska at jeg nå sliter med høyt blodsukker igjen og må ikle meg strieskjorta for en stund. Men ingen grunn til å grine av den grunn, det finnes innmari mye godt man kan lage og som er sunt for oss som ikke bør ha så mye karbohydrater i maten. Blodsukkeret ordner seg sjøl, bare jeg spiser sunt. Dessuten er det jo nesten sommer ute folkens, spis kyllingsalat, av med klærne og opp i trærne!
Dagens kyllingsalat fra min side er en litt improvisert variant, laget av hva jeg hadde tilgjengelig. Den er fantastisk god, så den er vel verdt et innlegg i bloggen.
[ingredients title=»Du trenger:»]
- 750 gram kyllingfilet fra glade kyllinger
- 1 oppskåret lite salathode eller tilsvarende mengde salat av ymse sort. Jeg anbefaler Feldsalat.
- 2 lange, søte paprikaer skåret i biter eller ringer
- 2 avokadoer skåret i skiver eller terninger
- 1 stor pakke cherrytomater
- Sennep, valgfri type etter hva man liker
- Soyasaus
- 6 ss god olivenolje
- 2 ss hvitvinseddik
- 1 pose pekannøtter (eller valnøtter)
- En liten bunt frisk basilikum
- Smør til steking
- Salt og pepper
- 1/2 ts smartsweet
[/ingredients]
[directions title=»Slik fikser du det:»]
- Start med å tørke av kyllingfiletene og ha på litt salt og pepper. Smør inn filetene med sennepen.
- Stek filetene hele i panna på middels varme til de er gjennomstekt. Ha litt soyasaus i pannen rett før endt steketid. Etter steking lar du filetene få hvile i 10 minutters tid.
- Skjær opp grønnsakene i passelige biter og dandér på tallerkenene.
- Stek pekannøttene i smør i panna, dryss på litt salt under stekingen. Pass på, de blir fort brent. Fordel de stekte nøttene på tallerkenen.
- Skjær kyllingen opp i passende skiver og fordel på tallerkenen.
- Lag en kjapp vinaigrette av oljen og eddiken. Ha i litt salt, pepper og smartsweet. Hakk basilikumen og bland den i vinaigretten.
[/directions]
Server kyllingsalaten straks, så kyllingen fortsatt er litt lun. Sett vinaigretten på bordet slik at folk kan ha på det de ønsker. Server gjerne brød til, men jeg kjører uten på grunn av karbohydratene.
God fornøyelse i varmen 🙂