Fiskedag hos oss i dag, og nok en gang hvit fisk som står på menyen. Det er fortsatt flott torsk og skrei i butikken, og jeg fant en fin liten bit torskeplomme som skrek etter å bli med hjem. De som har fulgt oss en stund, har nok fått med seg at det er mye hvit fisk som fortæres her i huset. Jeg innrømmer det gjerne, jeg synes den norske oppdrettslaksen er oppskrytt. Vi har så mye fin fisk i Norge, et utall arter som gjør seg fantastisk som middagsmat. Stort sett er det sesong for et eller annet snadder. Akkurat nå er det  torsk og skrei, snart er det makrell og sjøørret. Fange den sjøl kan vi gjøre også, da smaker den ekstra godt! Nå er dagens torskeplomme hentet i butikk den altså, skal ikke skryte på meg å ha fisket den sjøl. Men likefullt, et fantastisk stykke torskeplomme var det. Stekt med skinnet på, og servert med en snadder ertepuré, stuet spinat og dillsmør. Festmiddag til hverdags, og fryktelig sunt er det og 🙂

 

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 800 gram torskeplomme
  • 2-3 poser frosne erter eller 4 bokser hermetiske
  • 2 poser spinat
  • Smør til både steking, puré og til saus
  • 1/2 løk
  • 6 store gulrøtter
  • 1 bunt dill
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 lime
  • En bitte liten slant med kremfløte

[/ingredients]

 

Ertepuré

Begynn gjerne å lage ertepuré. Kok opp litt vann og kok ertene i vannet i ca fem minutter. Sil av ertene og ha i noen klumper med smør. Kjør med stavmikseren til ønsket konsistens. Smak til med eventuelt mer smør, salt og pepper. Laget på noen få strakser.

 

Spinatstuing

Finhakk en halv løk, og stek den gyllen i litt smør. Ha i spinaten og stek den på moderat varme til den faller helt sammen. Ha i en slant fløte. Skrell og del et fedd hvitløk i to, og tre bitene ytterst på en gaffel. Bruk gaffelen og hvitløken til å røre i stuingen i noen strakser. Vips, spinatstuingen er ferdig!

 

Torskeplomme

Del opp fisken i passende biter. Salte den godt en liten tid i forveien. Stek så fisken i smør. Først med skinnsiden ned. Snu fisken når du ser at den begynner å bli stekt halvveis. Gi den litt tid på andre siden, så ferdig! Pass på å ikke steke den tør. Fisken er ferdig når den begynner å flake fint.

 

Dillsmør

Smelt en god klump smør i en liten kjele. Pass på at det ikke er for varmt, smøret skal ikke brunes. Finhakk dillen  og ha den i. Klem i saften av limen etter smak. Jeg brukte litt over en halv lime.