Kollegaene mine og jeg er ville etter kokosboller (vi kaller det for skumpølser). Når søtbehovet melder seg tar vi frem skumpølsene og nyter den i hele 10 sekunder (det er tiden det tar å spise den). Vi har klart å overbevise oss selv om at en skumpølse inneholder så få kalorier at vi kan spise en hver dag uten at dette går utover bikiniformen.  Om dette også gjelder skumkake er usikkert. Men skumkake er veldig godt, enkel å lage og du trenger ikke steke den engang !!!

 

 

Til en skumkake trenger du:

  • 4 eggehviter
  • 4 dl sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6 plater gelatin
  • 1 dl kokende vann

 

Slik gjør du det:

  • Visp eggehviter stive og bland i sukker og vaniljesukker, litt og litt av gangen.  Marengsen skal bli stiv og lett å forme.
  • Legg gelantin i bløt i kaldt vann. Klem vannet ut av gelantin og smelt i det kokende vannet. Rør tilslutt den flytende gelantinen inn i marengsen og visp kraftig i 5 minutter (i maskin).
  • Hell marengsen over i en kakeform (20 – 24 cm i diameter). Sett kaken kjølig.
  • Når kaken har stivnet kan du lage glasuren og helle den over kaken.

 

Glasur til skumkake:

200 gram sjokolade (det du måtte like og ønske)

2 ss delfiafett

 

Pynt

Smelt sjokoladen sammen med fettet og smør glasuren over kaken. Pynt med det du måtte ønske. (kokosmasse, nonstopp, jordbær)