Jeg er en stor fan av «Southern cooking». Si hva du vil om amerikanere og da kanskje spesielt amerikanere fra sørstatene, men mat kan de.

En ting jeg forbinder med sørstatene er pai.   Paier i alle former og smaker. Og på bakgrunn av dette prøvde jeg å finne en pai med «sørstatspreg». Det var ikke vanskelig, MEN det som ble utfordrende ble å finne en pai som ikke tok så lang tid å lage. Det er tydelig at gode paier tar tid å lage!! Derfor har jeg kokt sammen en egen oppskrift basert på et sammensurium av andre oppskrifter som kun tar 45 minutter å lage (dette er inkludert steketid !!!). Og denne «lett» varianten ble faktisk veldig god !!!!  Jeg har brukt fersken og pekan som fyll denne gangen. Men det er fullt mulig å bruke alle typer frukt og bær som fyll til denne oppskriften..

Paien serveres lunken med is, vaniljesaus eller pisket kremfløte. I tillegg anbefaler jeg litt karamell på toppen av paien før servering J. Paien burde holde til 6 personer.

Ingredienser:

Fyll:

  • 1 boks fersken
  • 50 gram pekannøtter (eller andre typer nøtter)

 

Hell fersken over i en sil og la dem renne fra seg.

Rist pekannøttene i ovn i ca. 3 minutter på 200 grader.

Del fersken i båter eller biter (det du måtte ønske) og fordel dette i bunnen av en ildfastform.

Hakk opp nøttene i grove biter og fordel dette over fersken.

 

Smuldrepai:

  • 75 gram romtemperert smør
  • 2 dl hvetemel
  • ¾ dl sukker

 

Bland mel og sukker i en bolle. Smuldre smøret med hendene i mel og sukker blandingen til smøret er godt fordelt. Dryss smuldredeigen over fyllet.

Paien stekes midt i ovnen på 225 C° i 25 minutter.

SÅ ENKELT KAN DET ALTSÅ GJØRES !!!