Skal du ha bursdagsselskap eller har ved et uhell sagt ja til å lage en kake til foreldremøte neste uke? Da skal du få et godt tips fra meg. Gjør livet enkelt for deg selv og lag en kake som inneholder så mye gode ingredienser at du ikke kan gjøre feil. Denne typen stor kjeks er en slik kake. Den er fantastisk god !! Jeg pleier å ta med meg bakverk på jobb eller sender det med Einar slik at hans kollegaer kan spise opp det jeg har laget. Men denne gangen så glemte vi begge å ta med kaken/kjeksen på jobben. Heldigvis har vi andre i umiddelbar omkrets som gladelig spiser kaker som vi har laget. Det hadde tatt seg ut om vi skulle spise opp alt vi lager selv !!

 

[ingredients title=»Til en stor kjeks trenger du:»]

  • Ingredienser:
  • 115 gram romtemperert usaltet smør
  • 150 gram sukker
  • 1 stor egg
  • 1 eggeplomme
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 190 gram hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • 1 ½ ts maisenna
  • 120 gram hvit sjokolade knapper
  • 80 gram kakestrøssel

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Gjør klar en kakeform ved å smøre den med fett (smør).
  3. Pisk smøret til det er mykt – tilsett sukkeret og pisk til dette er luftig og lyst. Pisk inn egg, eggeplomme og vaniljeekstrakt.
  4. Bland sammen tørre ingredienser (hvetemel, salt, bakepulver, natron og maisenna) og ha dette inn i smørdeigen. Ha i det tørre litt etter litt i smørdeigen mens mikseren går på liten hastighet. Bland tilslutt inn sjokolade og kakestrøssel.
  5. Press kakedeigen i kakeformen.
  6. Stekes i 25 – 30 minutter
  7. Ikke la kaken steke for lenge – den skal være litt rå i midten.
  8. Jeg pyntet kaken med en blanding av ½ pakke naturell smøreost, 100 gram melis og 2 dl pisket krem. Jeg strødde også over litt ekstra strøssel på kjeksen.

[/directions]

 

Voila, da skulle du ha en stor kjeks klar til å spises… Vel bekomme!