Middag for 4
Tid: 15 minutter pluss 40 minutter koketid
Pris: Godt under hundrelappen

Noen dager er av de hvor man bare «er». Anne Lise er borte, jeg er hjemme med et sykt og surt barn som i tillegg til feber, etter 7 dager hjemme begynner å lide av alvorlig brakkesyke. Det er også siste dag før lønning, og det er nok flere enn oss som har hatt mye utgifter den siste måneden. diverse årsavgifter på bil for eksempel. Kjøleskapet er også relativt skrapa, jeg kom meg aldri i butikken. Ikke en dag som kommer til å gå inn i historiebøkene som en av de beste med andre ord, men det er faktisk mulig å få til noe ganske bra likevel.

En kjapp kikk i kjølen avdekket en halv kålrot, en halv sellerirot, noen poteter en bit purre og noen gulerøtter. Fryseren er relativt velspekket, så det er greit å få brukt noe derfra også. Jeg fant en pakke kjøttpølser, noe jeg vet Leah liker godt og en diger pose hønsekraft. Det er med andre ord duket for en suppe igjen.

Dagens suppe inneholder det jeg fant, men her kan man selvfølgelig gjøre variasjoner utifra hva man har av rester, grønnsaker osv.

Du trenger noe i likhet av:
1/2 kålrot
1/2 sellerirot
4 gulerøtter
4 poteter
1 purre
1 pk kjøttpølser
2 store fedd hvitløk
Ca 3 liter hønsekraft (buljong funker det og, men pass på saltet)
Salt og pepper

Dersom du har noen friske urter, kan det være godt også.

Man trenger ikke være stjernekokk for å lage noe av dette, det er ikke mye som kan gå galt. Start med å hakke grønnsaker og pølser i småbiter.

Ha litt olje i gryta og fres purre og hvitløk kjapt i oljen. Ha i resten av ingrediensene og fres enda litt til. Du skal ikke steke dem, kun gylne dem litt.

Ha  over  hønsekraften og kok opp. La suppa småkoke en drøy halvtime til grønnsakene er møre og har gitt fra seg smak til buljongen. Mens suppa koker kan du for eksempel se Fantorangen 100 ganger på Ipaden :-s (seriøst, jeg tror jeg får nervøst sammenbrudd).

Dryss over litt grønt, og så var suppa ferdig! Server med flatbrød til. Kjapp middag å lage, billig, veldig sunn og veldig godt. Selv en syk Leah koste med den og pappa har god samvittighet for at han gir sin lille datter sunn mat i stedet for trash.

Nå skal øyenstenen legges og pappa skal innta horisontalen på sofaen. God tirsdags kveld 🙂