I påsken fikk jeg servert sviskekake hos min mor . Bare ordet «sviskekake» gjorde meg skeptisk. Svisker er noe jeg forbinder med alderdom og treg mage. Da jeg jobbet på et sykehjem for en del år tilbake var svisker noe vi serverte ofte til beboerne, derav min skepsis til å få servert sviskekake..i en alder av 41 år. Men jeg skal si at min skepsis ble gjort til skamme. Denne kaken, som visstnok er en «gammel» klassiker, var veldig, veldig god. Så god var den at vi klarte å spise opp en hel langpanne av denne kaken på under 24 timer. Jeg bestemte meg kjapt for å lage den og dele oppskriften med dere. Så her er den!
[ingredients title=»Til kokosmarengsen trenger du:»]
- 4 eggehviter
- 2,5 dl sukker
- 2,5 dl kokos
- 1 ts bakepulver
- 3 ss potetmel
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Eggehviter piskes stivt. Pisk sukker godt inn sammen med eggehvitene. Bland inn kokos, bakepulver og potetmel inn sammen med eggehvitene. Bland dette rolig inn med en slikkepott slik at ikke luftigheten forsvinner.
- Hel marengsen over i en 22 – 24 cm kakeform og stek midt i ovnen på 180 grader i 30 – 40 minutter. Marengsen skal bli lysebrun.
[/directions]
[ingredients title=»Til eggekremen trenger du:»]
- 4 eggeplommer
- 100 gram sukker
- 1 dl fløte
- ½ vaniljestang (frøene)
[/ingredients]
[directions title=»Slik gjør du:»]
- Ha alle ingredienser i en kasserolle, og varm opp blandingen opp til kokepunktet. (viktig at dette ikke koker da det kan skille seg..).
- Avkjøl
[/directions]
[ingredients title=»Du trenger også:»]
- 1 pk svisker
- 2 dl kremfløte
- 2 ss sukker
[/ingredients]
[directions title=»Og så var det sjarmøretappen:»]
- Kok sviskene møre med litt vann. Når sviskene kan gnis med en gaffel og blir en mosete konsistens er det ferdig. Avkjøl
- Visp krem av sukker og kremfløte
-
Når kokosmarengsen er ferdig og avkjølt har man først eggekrem på kaken, deretter sviskekompotten og tilslutt krem på toppen.
[/directions]
Nyt denne kaken uansett alder og tarm 🙂