Mye mat kan gjøres visuelt mer spennende ved å legge til farge. Det vil si …ikke all mat bør legges til farge for å gjøre det spennende..(eks. lyseblå spagetti høres ekkelt ut). Men kaker derimot, kan gjøres mer spennende og artig ved å tilsette farge. Det er ikke dermed sagt at kaken automatisk smaker bedre fordi du har tilsatt farge – men den visuelle twisten kan få frem smil og begeistring (spesielt hos de yngste..og meg) om ikke annet. Så i forbindelse med min 2 årings siste dag i barnehagen før sommerferien klasket jeg sammen en rosa kake. En VELDIG rosa kake. Kakebunnoppskriften har jeg hentet fra Manuelas 1. bakebok (til dere som ikke har sett disse bakebøkene til Manuella – de er fantastiske – bedre lektyre skal du lete lenge etter!! Matporno på sitt beste), men jeg har valgt annet fyll. Jeg tilsatte mer rosa pastafarge i kakedeigen for å få kaken veldig ROSA. Jeg valgte å bruke jordbær og krem mellom kakelagene og en kremostglasur på toppen (jeg gikk tom for krem og orket ikke dra på butikken for å handle – heldigvis hadde jeg en boks med kremost). Resultatet ble artig – barna jublet – og jeg fikk tømt kjøleskapet før sommerferien…Hurra!!

 

[ingredients title=»Til bunnen trenger du:»]

  • 115 gram smør 
  • 450 gram sukker 
  • 435 gram hvetemel 
  • 1 ts salt 
  • 3 ts bakepulver 
  • 3 ½ dl iskaldt vann 
  • 2 ts vaniljeekstrakt 
  • ¼ ts mandelekstrakt 
  • Rosa pastafarge 
  • 4 eggehviter

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik lager du bunnen:»]

  1. Bland smør og sukker en goood stund i en mikser. Jeg brukte hvertfall 10 minutter på å mikse dette sammen. Rør sammen hvetemel, salt og bakepulver i en bolle (husk å sikte). Ha så i isvannet og melblandingen sammen med smør og sukkerblandingen. Tilsett vanilje, mandelekstrakt og fargepasta. Bland dette sammen lett. 
  2. Stivpisk eggehvitene og skjær eggehvitene inn i røren.
  3. Ha røren i en 22 cm kakeform. Stek i 30 – 45 minutter (stikk en kakepinne i midten av kaken – er pinnen tørr når du har stukket kaken er kaken ferdig).
  4. Avkjøl.
  5. Skjær kaken og fyll med det du måtte ønske.

[/directions]

 

Vaniljekake hel

 

[ingredients title=»Til fyllet jeg brukte trenger du:»]

  • 1 pakke kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 1 kurv jordbær
  • 1 pk nøytral kremost (f.eks Philadelphia)
  • 150 gram melis
  • ½ ts vaniljefrø

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Kremfløte stivpiskes med  sukker 
  2. Jordbærene skjæres i biter 
  3. Kremost (eks. Philadelfiaost) – piskes til osten er myk 
  4. Melis  tilsettes i osten sammen med vaniljefrø

[/directions]