Kona har tatt med seg det eldste krapylet til London på jentetur, og jeg er hjemme med det minste krapylet noen dager. Koselig med pappa-datterdager også, men med en toåring blir det ikke all verdens tid til å stå på kjøkkenet. Hun er riktignok en tålmodig toåring, men det finnes grenser for hvor tålmodig en toåring kan være med mindre de ligger i dyp søvn. Og selv da sparker, jogger og skravler de… Men, nok om det… Mat må man ha, og den bør komme på bordet relativt kjapt. Og når det er VM-mat, ja da passer det godt med pølsefest også. Pølser trenger jo ikke å være nitrist, det er bare å lage litt godt tilbehør/toppinger (og selvfølgelig kjøpe gode pølser). Her kommer jeg med noen etter min mening fantastiske tips til topping til pølser, men tipsene passer nok bedre til voksne kompiser enn til de aller minste. De sparker bra, et par av dem 🙂 Bildet ble ikke all verdens denne gangen, så dere får ha meg tilgitt.

 

Hjemmelaget rekesalat med dill og chipotle

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 1 glass Hellmans eller annen god majones
  • 1 Glass med pillede reker. Velg den håndpillede luksustypen, de andre smaker salt og gjørme.
  • Saften av en halv lime
  • Revet skall av en halv lime. Husk, bare det grønne. Det hvite smaker pyton
  • 2 fedd hvitløk, knust/finhakket
  • En bunt finhakket dill
  • 1 teskje tørket, malt chipotle (chilipulver funker også dersom du ikke har chipotle)

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Sil vannet av rekene
  2. Bland alt
  3. Sett i kjølen frem til servering, minst en halv time

[/directions]

 

Stekt løk med portvin og timian

[ingredients title=»Du trenger:»]

  • 1 løk
  • En dæsj portvin
  • 1/2 ss sukker
  • En dæsj soyasaus
  • En dæsj balsamico
  • Salt og pepper
  • Frisk timian, ca 1/2 ss blader
  • Smør til steking

[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Stek løken i smør. Når løken har blitt brun har du i sukkeret og karamelliserer den litt.
  2. Ha i timian, soyasaus og pepper
  3. Ha i portvin, skru ned varmen og la vinen koke inn.
  4. Smak til med balsamico og salt og pepper

[/directions]

 

Pulled pork, cheddar og guacamole

Jeg lagde også en variant med pulled pork, smeltet cheddar og guacamole. Pulled pork er ikke noe du lager i en fei, men har du det i fryseren passer det godt til pølser også. Her kan du se hvordan du lager pulled pork.

Jeg lagde også en guacamole, men hadde i noen rustikke tomatbiter her. Her kan du lese om hvordan du lager en god guacamole.

Ha litt pulled pork i pølsebrødet, legg på ei pølse, ha på et par skiver cheddar og sett herligheten i ovnen noen få strakser slik at osten smelter. Sleng på en klatt med guacamole før servering.

 

Jeg spiser sjelden ketchup, men gjør et stort unntak når jeg spiser pølser. Her hører det hjemme med en god sennep. Jeg foretrekker amerikansk type til pølsene.

Kos dere med pølser til matchen:-)